Deventer Sportploeg genomineerd voor Sportverkiezing 2018

Met maar liefst 62 medailles en heel veel vaantjes kwamen de ruim 80 sporters van de Deventer Sportploeg op zondagavond 10 juni terug uit de Achterhoek. Zo’n ploeg verdient natuurlijk een nominatie!

De ruim tachtig Sporters van De Klup (zwemmen), Tafeltennisvereniging Swift, Wielrenvereniging de Zwaluwen, Sportief Oost.nl (skeeleren), SV Colmschate ’33 (voetbal), Atletiekvereniging Daventria en Budovereniging Deventer (judo) hebben allemaal hun beste beentje voorgezet tijdens de Special Olympics. Zij laten zien dat je – ook met een beperking – prima kunt sporten. Naast de nominatie voor de hele ploeg zijn – in de categorie ‘Aangepast Sporten’ ook nominaties voor Joëlle Engel (wielrennen) en Ewald van Bussel (skeeleren).

Inclusief Sporten

De Deventer Sportploeg bestaat inmiddels ruim tien jaar. De sporters – met een verstandelijke beperking – sporten allemaal bij reguliere verenigingen in de stad. De afgelopen jaren heeft Deventer laten zien een goed klimaat te bieden voor Inclusief sporten, via Iedereen Actief vinden steeds meer sporters met een beperking, chronische ziekte of kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hun weg naar de verenigingen. Sporten en bewegen is immers voor iedereen van groot belang!