Tassen TechniekFabriek voor Iedereen Actief

Begin februari vonden in de Deventer Schouwburg de Deventer Sportverkiezingen plaats. Voorafgaand aan de verkiezing werd daar een themabijeenkomst gehouden die werd georganiseerd door Iedereen Actief onder de titel: ‘In Deventer sporten we inclusief iedereen!’ De TechniekFabriek maakte voor de gasten van de bijeenkomst mooie tassen van banners van Iedereen Actief!

‘Iedereen Actief!’ is de naam van het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt ‘Iedereen Actief’ duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties). Bij de verschillende evenementen die Iedereen Actief organiseert worden nogal eens banners gebruikt. Een aantal van die banners was niet meer actueel; een mooie gelegenheid om ze voor hergebruik naar de TechniekFabriek te brengen!

Voor iedereen een tas

Vijf ambassadeurs van Iedereen Actief – sporters die altijd bereid zijn om hun bijdrage te leveren aan de promotie van inclusief sporten – krijgen tijdens de themabijeenkomst een bijzonder cadeau. Een prachtige sporttas, gemaakt door medewerkers van de TechniekFabriek van Cambio/Circulus-Berkel. Mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben deze tassen gemaakt van banners die Iedereen Actief een aantal keren heeft gebruikt. Een mooie combinatie: de banners hoeven niet te worden weggegooid, leveren een mooie klus op voor de TechniekFabriek én prachtige, praktische tassen.

Bij het verlaten van de bijeenkomt krijgen alle bezoekers een tas met informatie over inclusief sporten. Ook deze tassen zijn gemaakt bij de TechniekFabriek, van dezelfde banners. De eerste tas wordt door Kees van Hoof (Iedereen Actief) uitgereikt aan Caren Daggenvoorde, coach van SportiefOost.nl. Haar beeltenis was te zien op een van de banners en is nu te vinden op haar tas. Kees: ‘Dit is natuurlijk een perfecte combinatie: mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt vinden vaak ook een passende sport via Iedereen Actief. Dan is het mooi dat we Iedereen Actief en de TechniekFabriek elkaar op deze manier weten te vinden!’

Mooie klus

Annet Verhoeven, werkbegeleider van de TechniekFabriek: ‘Het was eenmooie klus! We hebben  de sporttassen gemaakt en honderd boodschappentassen. Met een man of zeven – trajectmedewerkers en vrijwilligers – zijn we erin geslaagd om de klus in een paar weken te klaren. Een fijne opdracht, want de boodschappentassen zijn niet heel ingewikkeld, maar er moeten wel veel handelingen worden gedaan. Ja, dat zijn wel de opdrachten waar we van houden bij de TechniekFabriek.’