1001 Ambachten in Tuindorp druk bezocht


Het is natuurlijk altijd lastig schatten, maar meer dan 1000 bezoekers zijn er toch zeker geweest op deze mooie zondag in september in Tuindorp.
Het weer werkte buitengewoon goed mee, want de temperatuur was verrukkelijk en de zon scheen volop. Burgemeester Andries Heidema kwam langs om het feest te openen en mee te doen aan de activiteiten.

Er was van alles te beleven: optredens van artiesten en groepen, Oudhollandse spelen, oude ambachten, workshops en kramen met allerlei multiculturele producten. Ook de kinderen hebben zich niet bepaald verveeld er was natuurlijk van alles te beleven; ze konden onder andere lasergamen, springen op springkussens en hun ranja melken uit een koe.

Beginnen om 06.00 uur
Al om zes uur in de ochtend waren de eerste vrijwilligers paraat om te beginnen met het klaarzetten van de spullen. Heel even dreigde er een kink in de kabel te komen omdat er geen stroom was. Gelukkig was dat probleem net op tijd opgelost: om ongeveer 12 uur werkte alles. Voor Burgemeester Andries Heidema betekende dat wel dat hij de bubbelende ballonnen uit de
enorme champagnefles iets later dan 13.00 uur kon laten ontsnappen. Het feest was toen inmiddels in volle gang!

Bruisende pleinen
Van 12.00 tot 19.00 uur bruisten de pleinen aan de Meiboomstraat, de Van Hetenstraat en de Karel de Grotelaan van de multiculturele activiteiten. Cambio Events, Mannencentrum Salomon, multiculturele jongerenvereniging SK Turkuaz, Wijkaanpak, Albert Heijn en het VSO van De Linde: allemaal hadden ze een aandeel in de organisatie van deze dag.

Bewoners
Maar het was natuurlijk in de eerste plaats een activiteit van de bewoners van Tuindorp. Zij hadden de Wijkaanpakronde aangegrepen om een mooi feest te organiseren in hun eigen, multiculturele buurt. Waar veel nationaliteiten, jong en oud, bij elkaar wonen.
Aan het grote aantal bezoekers en de diversiteit aan culturele achtergronden was duidelijk te zien dat ze daarin zijn geslaagd. Als het aan de bewoners ligt, maken ze er een jaarlijkse traditie van!

Deventer Sportploeg
De sporters van de Deventer Sportploeg varen wel bij deze mooie dag. Al het geld dat het feest aan het eind van de dag heeft opgebracht is voor de ploeg!

 

Video