Accreditatiedag Special Olympics

In totaal komen er zo’n 3000 sporters en coaches naar de Special Olympics in Twente op 10, 11 en 12 juni. Dat vereist natuurlijk wel enige voorbereiding. Daarom is er op 21 mei de accreditatiedag: een informatiedag voor alle verenigingen die meedoen.

Tien coaches en twee werkgroepleden reizen af naar de Grolschveste in Enschede. Ze krijgen daar voor alle sporters en coaches de accreditatiepassen. Die worden allemaal gecontroleerd: kloppen alle gegevens? Soms moet er toch nog iets gewijzigd worden, maar dat wordt snel geregeld.

Informatie

Iedereen krijgt informatie over het programma, de openingsceremonie, de parkeermogelijkheden, de feestavond, het Olympisch dorp en natuurlijk de sporten en de locaties. Kortom: alles wat je maar wilt en moet weten om straks met de sporters een top weekend te beleven. Kennis maken met Vinnie de Vos, de mascotte, hoort er ook bij.

Locaties bekijken

Na afloop van het programma in Enschede kunnen alle coaches de sportlocaties, die verdeeld zijn over alle gemeenten in Twente, bekijken. Op de locaties krijgen ze ook informatie over de devisioning.
‘Het was een drukke, volle dag’, vertelt werkgroeplid Ina Zweers. ‘Goed georganiseerd, dus dat belooft wat voor het weekend! Iedereen is vast van plan er een groot feest van te maken!’