Ambassadeurs op bezoek bij gouden partners

Nog een paar weken en dan gaan zo’n tachtig sporters en veertig coaches naar de Special Olympics. Op vrijdagavond 10 juni gaat er een VIP-bus met speciale gasten naar de openingsceremonie in het Fanny Blankers Koen stadion. Leonique, Johan, Michael en Merette gaan een dag op stap om een aantal gasten persoonlijk de uitnodiging te overhandigen.

Zonder partners en hun (financiële) ondersteuning kan de Stichting Deventer Sportploeg haar werk niet uitoefenen. Naast de deelname aan de Special Olympics met een groot Olympisch team, zet de stichting zich in voor allerhande initiatieven om mensen met een beperking of een chronische ziekte mee te laten doen in de maatschappij. Niet alleen ongeacht je beperking, maar ook ongeacht bijvoorbeeld je huidskleur, religie of geaardheid. Samen werken we aan een Deventer zonder drempels met bijvoorbeeld Iedereen Actief.

Gouden partners

De stichting mag zich verheugen in een groot aantal partners die de samenleving waarin iedereen welkom is een warm hart toedraagt. Zij ondersteunen de stichting financieel, maar ook met kennis en kunde. Daar doen we natuurlijk graag iets voor terug! Daarom nodigen we ze altijd uit voor de feestelijke opening van de Special Olympics. Met een eigen bus, een leuk programma en een kaartje voor de ‘Deventer tribune’! De vier enthousiaste ambassadeurs verrassen op een mooie woensdagmiddag de gouden partners met de officiële uitnodiging, een echte Deventer Sportploeg sjaal en in een aantal gevallen de (hernieuwde) ondertekening van de partnerovereenkomst. Een klein blijk van waardering voor het partnerschap.

Gemeenteraad

Na die drukke middag is de dag voor de ambassadeurs nog niet voorbij. Want ook de Deventer politiek is fan van de Deventer Sportploeg. Een aantal raadsleden en wethouders gaat mee naar de openingsceremonie. Bovendien hebben de ambassadeurs een belangrijke vraag voor burgemeester Ron König. Dus staan ze diezelfde avond met zijn vieren in de raadszaal waar de gemeenteraad vergadert. Met uitnodigingen, maar ook met een grote Deventer Sportploegvlag! Of die in het weekend van 10, 11 en 12 op het stadhuis mag hangen, vraagt Leonique. ‘Tja, daar kan ik natuurlijk geen nee op zeggen’, lacht de burgemeester. Onder applaus van het college en de raadsleden neemt de burgemeester de vlag in ontvangst. De ambassadeurs kunnen met een voldaan gevoel naar huis!

Meer foto’s vindt u op Facebook.