Atleten zetten laatste puntjes op de i

Op weg naar de Special Olympics
Nog een paar weken en dan is het zover: op 8, 9 en 10 juni gaan ruim tachtig sporters en zo’n dertig coaches uit Deventer naar de Special Olympics in de Achterhoek.

Aan dit driedaagse toernooi doen ongeveer 2500 sporters met een verstandelijke beperking mee. Een officiële openingsceremonie met de intocht van de atleten in het stadion, het olympisch vuur, het afleggen van de eed en dan… twee dagen intensief sporten en natuurlijk proberen zoveel mogelijk medailles te halen. Alle sporters sporten en trainen elk bij hun eigen – reguliere – vereniging. Maar naar de Special Olympics gaan ze als één grote Deventer Sportploeg. Ze doen mee aan zeven disciplines: zwemmen, voetbal, judo, tafeltennis, atletiek, wielrennen en skeeleren. In de komende weken stellen we ze graag aan u voor!

 

Monica 3785

Twee atleten van AV Daventria 1906 gaan naar de Special Olympics. Ze doen mee aan drie onderdelen, sprint, een langere afstand en het technisch onderdeel verspringen. Samen met coach Sharon Rispens zetten ze deze weken de laatste puntjes op de i.

Elke donderdagavond traint er een groep atleten bij het aangepast sporten op de atletiekbaan van Daventria. Twee van hen, Marije en Charlotte, gaan in juni naar de Achterhoek. ‘Ik heb die groep lang getraind’, legt Sharon uit. ‘Maar ik kon het niet meer combineren met mijn studie. Omdat mijn opvolger niet in de gelegenheid is om naar de Special Olympics te gaan, hebben ze mij gevraagd of ik met deze meiden dat weekend mee wil. En dat vind ik hartstikke leuk!’

Lekker trainen met zijn drieën
Het is voor Sharon de eerste keer dat ze naar de Special Olympics gaat. ‘Maar die meiden zijn al vaker geweest, die weten precies wat er gaat gebeuren! Ze genieten van de aandacht die ik ze kan geven nu we met z’n drietjes trainen én ze kunnen heel goed focussen op de onderdelen die ze gaan doen. De laatste donderdag voor we weggaan doen we nog een laatste training samen en dan gaan we ervoor!’

Monica 3790 Monica 3803