Bijdrage MAEX goed besteed

Begin juni 2020 hebben we bij MAEX Impuls een aanvraag gedaan om initiatieven van de Deventer Sportploeg te ondersteunen. Het geld is bedoeld om meer aandacht te genereren voor inclusief sporten in Deventer.

Helaas maakte Corona het lastig om fysieke evenementen te organiseren. In de Nationale Sportweek in september – toen er even iets meer mocht – heeft ons Sport- en Beweegplein een aantal keren veel publiek getrokken. Veel (potentiële) sporters (al dan niet met een beperking) hebben op een leuke manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden om te sporten. Bovendien hebben ze een superleuke dag gehad. Daarmee hebben – via persberichten, social media en onze website – ruim aandacht getrokken voor het belang van inclusief sporten.

Niet stilgezeten

Dat er weinig gesport kon worden, wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten. Samen met de gemeente Deventer wordt er hard gewerkt aan een inclusie-agenda. Onderdeel daarvan is het opstellen van een communicatieplan om ervoor te zorgen dat we dit plan de komende tijd goed over het voetlicht brengen. Met de ‘Open Deur’ campagne gaan we – zo gauw Corona het toelaat – overal kijken hoe toegankelijk openbare gebouwen (denk aan horeca, winkels, sportcomplexen), maar ook organisaties (ben je met een beperking welkom?) zijn in Deventer. Onze ambassadeurs krijgen een opleiding die – mede met het geld van MAEX – inmiddels is ontwikkeld en klaar ligt om gebruikt te worden) en brengen advies uit om de toegankelijkheid te vergroten.

Iedereen doet mee

De plannen om in oktober het (door de VNG ontwikkelde) manifest ‘Iedereen doet mee’ op feestelijke wijze te laten ondertekenen tijdens een sportevenement, moesten helaas ook in de ijskast. Maar de voorbereidingen zijn klaar, de materialen die we aangeschaft hebben om Inclusief Sporten verder onder de aandacht te brengen, liggen keurig te wachten tot het moment dat we het evenement wél kunnen organiseren!

Met dank aan MAEX

Mede dankzij o.a. ViaDesign, Sluiseman[txt], Sportbedrijf Deventer, Movido, de gemeente Deventer en Goal Promotions staan we in de startblokken om verder te gaan met de uitvoering van de plannen. Dankzij de subsidie van MAEX hebben we een groot deel van de kosten kunnen dragen!
Onze profielpagina bij MAEX is hier te vinden.