Bijzondere afsluiting voetbalseizoen Deventer Sportploeg

IMG_7129

Het voetbalseizoen zit erop. En de voetballers van de Deventer Sportploeg hebben dat seizoen op een heel bijzondere manier afgesloten.

Zaterdag 18 juni mochten ze op bezoek bij Netwerk Solutions in Lieren. Netwerk Solutions is graag betrokken bij een maatschappelijk doel. Gert Zweers, al jaren trainer bij de G-voetballers van SV Colmschate ‘33/Deventer Sportploeg werkt als inspecteur bij Netwerk Solutions.

Jaarlijks wordt er voor de voetballers een seizoensafsluiting gehouden, en wat is er nou leuker om dit te doen op het bedrijf waar je voetbaltrainer werkt. 24 voetballers en 8 trainers/begeleiders vertrokken zaterdagmorgen voor een leuke dag richting Lieren. Veel medewerkers van Netwerk Solutions hadden aangeboden om deze dag de voetballers met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met hun dagelijkse werk.

Spectaculair
En dat is niet zomaar werk: dat is heel spectaculair! Want er wordt geklommen, getokkeld en gegleden. De sporters mochten aan diverse onderdelen, onder begeleiding van een ervaren medewerker, deelnemen.
Na het zien van een film over de werkzaamheden die bij Netwerk Solutions worden uitgevoerd, gingen de voetballers aan het echte werk beginnen. Binnen stond evacueren van een plat- en schuin dak op het programma. Daarna 7 ½ meter rechtstandig omhoog klimmen in een mast (voor sommigen wel erg hoog hoor). Buiten stond een grote kraan klaar, waar de voetballers (uiteraard veilig) in een bak naar grote hoogte konden worden gebracht. Daarna stond de tokkelbaan te wachten, waarvan vanaf een hoogte van 12 meter naar beneden kon worden getokkeld (in een tuigje naar beneden glijden).
Medewerkers van Netwerk Solutions gaven vervolgens een demonstratie van het klimmen in een 52 meter hoge mast. Vervolgens lieten ze ook een klimtechniek met touwen zien (Irata).

IMG_7170Geweldige dag!
Ook voor de inwendige mens werd gezorgd; collega’s van VolkerWessels Telecom bakten naar hartenlust hamburgers.
De sporters hebben een fantastische dag gehad!
Gert: ‘Een geweldige dag waar medewerkers van VolkerWessels Telecom en de G-voetballers van SV Colmschate’33 op een leuke manier kennis met elkaar hebben gemaakt.’

Foto’s

Video