Boek voor de ‘burgemeester’

In oktober viel bij heel veel Deventer verenigingen, stichtingen en organisaties een mail op de digitale mat. Van burgemeester Andries Heidema. Of ze een bijdrage wilden leveren aan de ‘nieuwe’ bibliotheek van de vernieuwde Raadszaal in het nieuwe stadhuis. Als Deventer Sportploeg willen we daar natuurlijk graag aan meedoen. En dus is er en mooi fotoboek gemaakt met een geweldig overzicht van de activiteiten van de afgelopen veertien jaar. Woensdagavond 9 maart heeft voorzitter Kees van Hoof het boek aangeboden in de raadszaal.

RSL 2241

Lange tijd was de Raadszaal de boekenzaal van de Stads- en Athenaeumbibliotheek van Deventer. Na de restauratie in de jaren 1980-1982 was die oude functie terug te zien in de wanden van de Raadszaal; die stonden helemaal vol met boeken. Deze maand keert de gemeenteraad terug in de vernieuwde raadszaal, na een verbouwing van een jaar. De gemeenteraad wil het bibliotheekkarakter van de Raadszaal behouden. Met boeken vanuit de gemeente zelf. Vandaar het verzoek om een bijdrage.

RSL 2248

Fotoboek
Nu hebben we veel materiaal van de Deventer Sportploeg, maar een boek was er niet. Toch wilden we heel graag meedoen: de Deventer Sportploeg met al haar enthousiaste verenigingen mag in die Raadszaal immers niet ontbreken! Dus hebben we al het fotomateriaal, persberichten, nieuwsberichten, brieven enzovoort van de afgelopen jaren doorgespit en aan de hand daarvan een mooi fotoboek samengesteld. Vanavond, woensdag 9 maart heeft Kees van Hoof het in de kast ‘Sport’ gezet, onder toeziend oog van wethouder Jan Jaap Kolkman. En natuurlijk heeft burgemeester Andries Heidema het boek ook vast even ingekeken.

RSL 2263 RSL 2279

Ook een blik werpen in het boek? Dat kan via deze link.

 Meer foto’s vindt u op Facebook.