Clubkampioenschappen wielrennen bij de Zwaluwen

 DSC02472

Op zaterdag 13 september zijn de ‘open’ clubkampioenschappen G-wielrennen gehouden. Een tijdrit over 1 kilometer en een koers over 45 minuten plus een ronde staan op het programma. Op het mooie parcours van Sportpark Keizerslanden leidt dat tot twee spannende wedstrijden.

Vijftien wielrenners verschijnen aan de start, een mooi aantal, zeker als je bedenkt dat er nogal wat andere activiteiten en wedstrijden zijn in hetzelfde weekend, waardoor een aantal renners niet in staat is om te komen. Uit Deventer doen mee: Hilbert Naberhuis, Casper van Herk, Auke van Dijk, Hugo Faber, Zhiminy Su, Jason de Vos, Joost Morsink Thom Klein, Abish Ragr-has, Peter Horstede, en Rick de Waard.

DSC02350 DSC02374 

Tijdrit en koers
Sander Hummel uit Erica wint de tijdrit met een tijd van 1.43 minuut over 1250 meter. Hij wordt op een seconde gevolgd door Hilbert Naberhuis. Junior Casper van Herk zet een prachtige tijd neer van 1.50 minuut. Daarna vertrekken alle wielrenner voor de wedstrijd van 45 minuten plus een volle ronde van 1250 meter. De eerste drie van de tijdrit liggen al snel ook hier op kop, maar doordat ze vervolgens te veel naar elkaar gaan kijken verschijnen er twee kapers op de kust: Irma van Duyn en Auke van Dijk. Uiteindelijk moeten zij het toch afleggen tegen Sander Hummel die eerste wordt. Casper van Herk wordt tweede en Hilbert Naberhuis uiteindelijk derde. Daarbij moet worden opgemerkt dat Hilbert erg veel last heeft van zijn rug, dat is natuurlijk niet best voor de snelheid.
Met prachtig weer en een mooi parcours kijken alle renners en het publiek terug op een prima wedstrijd!

DSC02375

Kijk op Facebook voor meer foto’s .

                                                                                         –