Clublied voor de Deventer Sportploeg

De Deventer Sportploeg bestaat inmiddels meer dan vijftien jaar. Al die jaren zet de stichting zich in voor sporters met een verstandelijke beperking. Ze sporten bij reguliere verenigingen in de gemeente en zijn daar echt onderdeel van de vereniging. En sinds deze week heeft de ploeg een eigen clublied! Geschreven en gezongen door (voormalig) stadstroubadour Maarten van Veen ofwel: de Reisgenoot. Op dinsdag 28 maart, tijdens de Deventer Sportverkiezing, brengt hij het lied, met een koor van sporters en coaches, voor het eerst officieel ten gehore in Theater Mimik.

Maarten is drie jaar stadstroubadour van Deventer geweest. Met optredens op straat, bij evenementen, in buurthuizen of in verzorgingstehuizen moest de muzikant de stad, de dorpen en het buitengebied kleur geven. In eerste instantie voor twee jaar, maar door Corona zijn dat er drie geworden. De gemeente is nu op zoek naar een nieuwe stadstroubadour, omdat Maarten in de afgelopen drie jaar bewezen heeft dat hij, en de muziek, mensen en initiatieven in Deventer verbindt.

Lied voor de sporters

Als DSP-voorzitter Kees van Hoof Maarten ergens in de gemeente tegen komt, ziet hij zijn kans schoon. Wil Maarten een lied maken voor deze bijzondere ploeg? ‘Ik had nog nooit van de Deventer Sportploeg gehoord’, geeft hij meteen toe. ‘Ik word vaker benaderd door organisaties om een lied te schrijven, maar dit sprak me meteen heel erg aan. Ik heb het met heel veel plezier geschreven!’

Primeur

In theater Mimik praat NOS-verslaggever en ambassadeur van de Deventer Sportploeg, Maarten Tip de Deventer Sportverkiezing traditiegetrouw aan elkaar. Samen met wethouder Rob de geest en atlete Eefje Boons stelt hij de genomineerden voor en reikt de prijzen uit. Er is muziek en dans en.. de primeur van het Deventer Sportploeglied. Samen met een twintigtal sporters en coaches klinkt het lied voor het eerst officieel voor publiek. Publiek dat het refrein al snel mee zingt! ‘Het is geweldig om nu een eigen clublied te hebben’, lacht bestuurslid Monica Sluiseman. ‘Reken maar dat we dat de komende tijd heel vaak gaan zingen. We zijn er heel blij mee en ook heel trots op. Geweldig dat Maarten dit speciaal voor al onze sporters heeft gemaakt!’

Ben Actief

Het lied is niet de enige primeur deze avond. Want in het koor, ziet de oplettende kijker ook een levensgrote mascotte: Ben Actief. Ook hij maakt deze avond zijn debuut. Maar daarover vertellen we binnenkort meer!

Oh, enne… nieuwsgierig naar de winnaars van de Sportverkiezing?
Kijk dan even hier.

Meer foto’s vindt u op Facebook.