Collecteren met Corona-proof collectebus levert €800 op!

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar hebben sporters van de Deventer Sportploeg gecollecteerd voor Het Gehandicapte Kind. Corona maakte een gewone collecte lastig, maar inmiddels is er toch bijna € 800 opgehaald. En dat is gebeurd met heel speciale collectebussen!

Johan, Michael, Sanne, Ewald en Auke hebben – onder de bezielende leiding van Kees van Hoof (voorzitter Deventer Sportploeg en regiocoach Iedereen Actief) een week lang op verschillende plekken gecollecteerd.
De collectebussen waren door medewerkers van Werkplaats 31@ volledig Coronaproof gemonteerd op speciale karretjes. Anderhalve meter afstand houden was daardoor geen enkel probleem, en dat leverde positieve reacties op.

‘Het was leuk om te zien hoe enthousiast er op de speciale collectebussen werd gereageerd’, lacht Kees. ‘Daar hebben we wel indruk mee gemaakt. Door Corona was het niet druk op de plekken waar we de afgelopen jaren heel succesvol hebben gecollecteerd, dus de opbrengst is wel echt minder. Maar we hebben wel weer laten zien dat je als sporter met een beperking, ook iets voor een ander kunt doen! Daar ben ik hartstikke trots op!’

Digitale collectebus

De helft van de uiteindelijke opbrengst is voor Iedereen Actief zelf, dat dat geld dit jaar beschikbaar stelt aan alle verenigingen die zich inzetten voor de Sportcarrousel. Die kunnen – zeker nu in Coronatijd – een extraatje goed gebruiken!
Geen collectant gezien? Via de digitale collectebus kunt u nog tot 1 december doneren!