Daar gaan ze…

In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Die worden gehouden in Berlijn van 17 tot 25 juni. Vier skeeleraars uit Deventer gaan daar – samen met hun coach – naar toe. En natuurlijk gaan ze allemaal voor goud!

Meer dan 7000 sporters uit 190 landen doen mee met dit bijzondere evenement. Team NL bestaat in totaal uit 56 sporters en 18 coaches. Inline-skaters Djim Pieters, Ewald van Bussel, Sterre Preuter, Inez Dioncre en coach Caren Daggenvoorde stappen maandag 12 juni in Amersfoort op de trein naar Munster. Daar verblijven ze een aantal dagen. ‘We maken dan kennis met andere sporters, gaan wat van Duitsland zien én de inwoners van Duitsland kunnen kennis maken met aangepast sporten’, legt coach Caren uit. Alle 7000 sporters verblijven een aantal dagen op verschillende locaties in Duitsland en donderdag de 15e reizen ze allemaal door naar de stad waar het gaat gebeuren: Berlijn. Op 17 juni vindt daar de openingsceremonie plaats en daarna is eindelijk tijd voor de wedstrijden.

Uitzwaaien

Maandag 5 juni was de laatste training in Deventer. Een mooie gelegenheid voor mede-sporters van SportiefOost.nl, ouders en andere belangstellenden om het team uit te zwaaien. De officiële Olympische koffers met alle spullen voor het toernooi worden overhandigd door leden van Sportief-Oost.nl en… daar gaan ze! Op naar een prachtig toernooi en een geweldige ervaring.
We wensen Djimm, Inez, Ewald, Sterre en Caren heel veel succes en vooral ook heel veel plezier!