Dansers Dance4you doen mee aan danswedstrijd

special dance-1
Zaterdag 29 oktober doen 6 dansers van Special Dance 4 You mee aan een (country)danswedstrijd in Arnhem. De wedstrijd wordt – voor de tweede keer – georganiseerd door Stichting Dance & DisCountry. Voor Special Dance 4 You is het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd mee doen.

Alle groepen die meedoen aan de wedstrijd moeten twee keer optreden; een keer met een countrydans (voor de ingewijden: de Bremer) en een keer met een vrije dans. Tussen de wedstrijddansen door kan er ook gezellig worden gedanst door iedereen op muziek van DJ en voormalig dansinstructeur Fons Buise.

De jury (Wereldkampioen Linedance Vera Esman, haar trainster Christien van Londen en Henk Jansen van de Blue Moon Country Dansers) heeft een pittige taak, want werden vorig jaar alle dansers nog ‘gewoon’ eerste, dit jaar wordt er toch echt een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

Veel zin
‘We hebben er heel veel zin in’, vertelt Josanne Zweers, samen met Suzanne van Mierlo begeleidster van de groep. ‘Voor De Bremer dragen alle dansers een cowboyhoed en een countryhesje en voor de vrije dans – een soort streetdance – leuke shirts in allerlei kleuren. SVOD heeft gelukkig heel veel kleding beschikbaar.’

Uitbreiden
De groep Special Dance 4 You danst elke donderdag. ‘Er mogen nog wel een paar dansers bij’, lacht Josanne, ‘we zouden het heel leuk vinden op de groep wat uit te breiden. Dus als er dansers-in-spe zijn die belangstelling hebben, dan kunnen ze altijd een paar keer komen kijken!’

Meer informatie is te vinden bij het onderdeel gymnastiek.