Dansers Special Dance 4 You winnen eerste wedstrijd

IMGP0573
Zaterdag 29 oktober hebben 6 dansers van Special Dance 4 You meegedaan aan hun allereerste (country)danswedstrijd: in Arnhem. De wedstrijd werd – voor de tweede keer – georganiseerd door Stichting Dance & DisCountry.

Alle groepen die meedoen aan de wedstrijd moeten twee keer optreden; een keer met een countrydans (voor de ingewijden: de Bremer) en een keer met een vrije dans.
Aan het uiterlijk wordt natuurlijk ook de nodige aandacht besteed: voor De Bremer dragen alle dansers een cowboyhoed en een countryhesje en voor de vrije dans – een soort streetdance – zwarte kleding met een leuke oranje sjerp.. SVOD, de vereniging waar de groep lid van is, heeft heel veel kleding beschikbaar.
De jury (Wereldkampioen Linedance Vera Esman, haar trainster Christien van Londen en Henk Jansen van de Blue Moon Country Dansers) heeft een pittige taak, want werden vorig jaar alle dansers nog ‘gewoon’ eerste, dit jaar wordt er toch echt een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. En die ‘eerste’ eerste prijs was voor de dansers van Special Dance 4 You!

Trots
‘We zijn supertrots!’ lacht Josanne Zweers die samen met Suzanne van Mierlo de groep dansers met een verstandelijke beperking begeleidt. ‘Ze waren allemaal zo verschrikkelijke zenuwachtig en ze hebben het zo goed gedaan!’ Waar Josanne en Suzanne vooral blij mee zijn is een belangrijke reden voor de jury om de groep als winnaar uit te roepen: het overduidelijke plezier waarmee de groep danst. ‘En daar gaat het toch ook om’, vindt Josanne. ‘Ze doen allemaal vreselijk hun best, maar het moet ook gewoon heel leuk zijn. Dat we erin geslaagd zijn dat vandaag te laten zien, dat is toch geweldig?’

Uitbreiden
De groep Special Dance 4 You danst elke donderdag. ‘Er mogen nog wel een paar dansers bij’, meldt Josanne, ‘we zouden het heel leuk vinden op de groep wat uit te breiden. Dus als er dansers-in-spe zijn die belangstelling hebben, dan kunnen ze altijd een paar keer komen kijken!’
Meer informatie is hier te vinden.

                                                         Video