Davey Hoogelander winnaar Sportverkiezing 2017 Aangepast sporten

Vrijdag 2 februari vinden de jaarlijkse sportverkiezingen plaats. In de categorie ‘Aangepast sporten’ zijn Marije Vlaswinkel (atletiek), Sylvia Postra (tafeltennis) en Davey Hoogelander (rolstoelbasketbal en wielrennen) de trotse genomineerden. Davey mag zich de uiteindelijke winnaar noemen, maar natuurlijk zijn we als Deventer Sportploeg ook heel trots op Marije en Sylvia!

RSL 8294

Een winnaar in de categorie ‘Sporters met een beperking’ zoals het officieel dit jaar nog werd genoemd is in Deventer inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Ook sporters met een beperking horen er gewoon bij en beleven heel veel plezier aan hun sport. ‘Toch wil ik de naam graag definitief veranderen’, vertelt oud-schaatsster Moniek Kleinsman aan Maarten Tip, die de avond op zijn gebruikelijke plezierige manier aan elkaar praat. ‘Ik reik de prijs met heel veel plezier uit, maar zullen we de categorie in het vervolg ‘Aangepast sporten’ noemen?’ Daar kunnen we het als Deventer Sportploeg natuurlijk alleen maar van harte mee eens zijn!RSL 1693

Deventer Sportcongres 1250
Voorafgaand aan de Sportverkiezing vindt het Deventer Sportcongres plaats: ‘Een High Five voor sporthelden’, ter ere van het 25-jarig bestaan van het Sportbedrijf Deventer. Een groot deel van het bestuur en de Werkgroep Deventer Sportploeg is bij het congres aanwezig.
‘Het gaat bij sport om passie, om plezier!’ Dat was de belangrijkste boodschap van zowel Erben Wennemars als Pieter van den Hoogenband tijdens de Themabijeenkomsten van het Deventer Sportcongres in de Deventer Schouwburg op vrijdag 2 februari. Natuurlijk moeten we aandacht hebben voor en ondersteuning bieden aan talenten in de sport, maar laten we vooral niet vergeten dat het voor iedereen belangrijk is om te sporten, ook sociaal.

RSL 1627 RSL 1646

Trots op de Deventer Sportploeg
Moniek Kleinsman ging in debat met wethouder Liesbeth Grijsen en vertegenwoordigers van verenigingen over ontwikkelingen in de sportwereld. Ook daar komt de Deventer Sportploeg ter sprake. ‘We zijn trots op de Deventer Sportploeg die tien verenigingen in Deventer heeft gestimuleerd om een gevarieerd aangepast sportaanbod te doen. In juni doen ruim 80 sporters, begeleid door meer dan 30 coaches mee aan de Special Olympics. De drie genomineerde sporters in deze categorie gaan ook mee!’, aldus de wethouder.

Nationale Sportweek
In september is Deventer host city van de vijftiende editie van de Nationale Sportweek. Het NOC*NSF heeft Deventer (als een van de drie steden, de namen van de andere twee volgen nog) gekozen om deze opening van het sportseizoen te organiseren.
Belangrijkste doel van de Nationale Sportweek is het promoten van lekker sporten en bewegen.

RSL 1662 RSL 1727

Meer foto’s vindt u Flickr  en op facebook.