De Sportcarrousel trekt naar Salland

20140923 123723Inmiddels heeft de Sportcarrousel een aantal keren succesvol gedraaid bij Sallcon. Veel medewerkers hebben de kans aangegrepen om verschillende sporten uit te proberen en te ontdekken wat bij ze past. Tijd om verder te kijken dan Deventer alleen.

De Zonnehof/Hofplein, school voor speciaal onderwijs (SO De Zonnehof) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO Hofplein) in Raalte valt de eer te beurt om op 23 september de Sportcarrousel te mogen verwelkomen op de locatie van het VSO. Natuurlijk geldt ook hier het motto: Ontdek en doe mee!       

20140930 111753Bewegen is gezond!
Wethouder Gosse Hiemstra  is aanwezig om de Sportcarrousel officieel te openen. Natuurlijk wordt begonnen met een lekkere warming-up dans, en daarbij mag het nummer ‘Bewegen is gezond’, natuurlijk niet ontbreken. In groepjes gaan de leerlingen vervolgens alle sporten uitproberen die de Sportcarrousel te bieden heeft. Aan de hand van een scorekaart kunnen ze de sport afstrepen die ze hebben gedaan. Alle deelnemers worden gewogen en gemeten en krijgen te horen of ze eigenlijk wel iets mee moeten sporten of dat ze qua gewicht al goed op schema zitten. Mede dankzij een heerlijk zonnetje is het een geweldige dag! Een week later krijgen de jongere leerlingen van het VSO een dagdeel de gelegenheid om mee te doen met de Sportcarrousel. Voor de kleintjes worden de oefeningen natuurlijk een beetje aangepast, maar ze werken – als ze kunnen – wel het hele programma af.  ‘s  Middags is het VSO voor de tweede keer aan de beurt.

20140930 111945

Naar een vereniging
De Week van de Toegankelijkheid (een week in oktober waarin aandacht wordt gevraagd voor het toegankelijk maken en zijn van verenigingen, niet alleen in fysieke zin, maar ook door het aanbieden van passende activiteiten voor iedereen) is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om de Sportcarrousel voor de derde keer bij de Zonnehof op te stellen. Dinsdag 7 oktober is de derde en laatste keer dat VSO-leerlingen op hun eigen locatie kunnen sporten met de Sportcarrousel. Daarna krijgen ze – als ze nog meer kennis willen maken met de sporten – natuurlijk ook nog de gelegenheid om op een andere locatie (Sportpark Rohda Raalte) naar de Carrousel te komen. Dan kunnen ze aangeven welke sport ze leuk vinden en bij een vereniging drie proeftrainingen volgen. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat ze lid worden van een vereniging!

20140930 112721

Meer weten over de Sportcarrousel? Kijk dan op www.sportcarrousel.nl en ontdek en doe mee! De Sportcarrousel is op vrijdag 10 oktober ook te vinden in Olst-Wijhe en op woensdag 15 oktober bij TTV Swift in Deventer. Dan wordt in het bijzonder aandacht besteed aan mensen met een visuele beperking.

20140930 121942