Deventer Actief: prachtig evenement voor iedereen, met of zonder beperking!

IMG 0443Zaterdag 15 juni doen heel veel organisaties en (sport)verenigingen op het gebied van Sport en Bewegen, Gezond eten en drinken en Kunst en Cultuur mee aan een geweldig evenement: Deventer Actief. Op vijf locaties in Keizerslanden is van alles te beleven.Vanzelfsprekend is ook de Deventer Sportploeg die dag actief!

De opening vindt plaats bij Kei 13. De Deventer Diva komt aan op de step en vindt dat ze wel wat beweging kan gebruiken. Ze danst de rest van de dag mee met de dansers van SpecialDance4You. De koks van Potje van Otje zijn er met lekkere hapjes, wethouder Jos Pierey en voorzitter van Deventer Actief Jos Fleskes doen mee met de warming up en een clinic goalbal (sport voor mensen met een visuele beperking), daartoe uitgenodigd door AngeliqueBlink, sportvrouw met een beperking van 2012.

Heel veel activiteiten
IMG 0852De scootmobielclub rijdt zijn jaarlijkse tocht en de G-judo heeft het jaarlijkse toernooi in Sporthal De Kroon. De ‘Deventer gaat voor Gezondbus’ maakt een ritje langs alle locaties. SpecialDance4You, de koks van Potje van Otje en de Diva gaan mee en maken er op elke locatie een feestje van met aandacht voor bewegen en gezond eten. Ook de wandelaars van Wandelen met de buren zijn actief. Bij de Elegast kan iedereen genieten van de gezonde hapjes van Parolo en ook is er een Zorgboerenmarkt. Het spel ‘Een steekje los’ trekt veel belangstelling. Rondom Zorgplein Keizerslanden kan iedereen kennismaken met onder andere de Wijkwinkel en verschillende zorgondernemers. De Zorgmobiel trekt bezoekers van het winkelcentrum naar het Zorgplein. De ‘hoge hakken versus rolatorrace’ zorgt voor hilarische momenten! Breakdance- en freerunningclinics, Special Gym for Kids en de spetterende voorstelling ‘Ouders, je zal ze maar hebben!’ van Theater Onbeperkt Actief voegen maken het aanbod compleet.

Deventer Sportploeg
Hoewel..IMG 0875.. zonder de Deventer Sportploeg is Deventer Actief natuurlijk niet echt compleet. Diverse verenigingen die zijn aangesloten bij de Deventer Sportploeg zijn dan ook actief op Sportpark Keizerslanden. Daar kan je voetballen, tafeltennissen, korfballen en wielrennen. Op een echte racefiets, een tandems of een driewieler. Devinco heeft met alle G-korfballers een geweldige Hennie Ebelerdag en kan daardoor niet aanwezig zijn op het Sportpark.

Mooi evenement
IMG 0881Het weer zit niet de hele dag mee. Alle kraampjes en vlaggen waaien weg tijdens een korte, maar hevige plensbui. Wat de organisatie betreft had het iets drukker mogen zijn, maar een evenement als Deventer Actief verdient beslist een – vaste – plek op de agenda van Deventer. Zo’n veertig organisaties hebben deze dag laten zien dat er in Deventer voor iedereen met en zonder beperking wel iets te beleven valt in Deventer. Dat mag beslist op herhaling!