Deventer Lions op bezoek bij atletiek

Lions Nederland heeft het IMG 1907Healthy Athletes programma bij de Special Olympisc geadopteerd. Dat betekent dat bij elke Special Olympics leden van de Lions Serviceclubs in Nederland zich zullen inzetten om het Healthy Athletes programma tot een succes te maken, vooral door de inzet van vele vrijwilligers die nodig zijn om het programma goed te laten draaien.

Rob Viveen, IMG 1924lion in Deventer is de grote trekker van deze actie. Al in 2002 was hij betrokken bij Opening Eyes, het eerste onderdeel van Healthy Athletes dat in Deventer draaide tijdens de eerste keer dat de Special Olympics een meerdaags evenement was. Hij werd daar gegrepen door het belang van Healthy Atletes en was er vanaf 2002 telkens bij betrokken. Hij heeft Lions Nederland enthousiast gemaakt.

Healthy Athletes
IMG 1892Bij het Healthy Atletes worden sporters met een verstandelijke beperking op een leuke manier door professionals gescreend op allerlei zaken die met hun gezondheid te maken hebben: ogen, oren, voeten, mond en algehele fitheid. Dat is belangrijk, omdat de reguliere gezondheidszorg nog wel eens iets over het hoofd wil zien. Mensen met een verstandelijke beperking zijn immers niet altijd goed in staat IMG 1932aan te geven of ze wel goed kunnen zien of horen.
Als het nodig is volgt een verwijzing naar een specialist in de buurt waar de sporter woont. Dat is dan altijd iemand die heeft aangegeven graag de tijd te willen nemen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook krijgen sporters soms een speciale bril, of goede sportschoenen.

Kijken naar de training
Om de Lions in Deventer te laten zien wat de Deventer IMG 1904Sportploeg doet zijn ze donderdagavond 27 september aanwezig geweest bij een training van de atletiek. Naast een bezoekje aan de training van 19.30 uur hebben ze een filmpje bekeken van de afgelopen Special Olympics (met hartelijk dank aan DRTV) en informatie gekregen over Healthy Athletes.

Meer Foto’s