Deventer Prokkel: supergezellig, druk en…droog!

Deventer_Prokkel

Sporten, lekkere hapjes en drankjes proeven, dansen, theater, bezoek van de burgemeester en mooie dingen maken… Allemaal ingrediënten voor een heerlijke dag.

Als dan ook nog het zonnetje schijnt (nou ja… als het in elk geval droog is J) dan wordt het ook een superdag!

Zaterdag 11 juni van 11.00 tot 14.00 uur stond Winkelcentrum Andriessenplein in het teken van de Deventer Prokkel: een dag vol ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking.
Er waren volop activiteiten, vooral georganiseerd door mensen met een verstandelijke beperking, en iedereen die een kijkje kwam nemen kon overal aan meedoen. Dat gebeurde dan ook veelvuldig.

Sport
De Deventer Sportploeg gaf allerlei interactieve demonstraties: tafeltennis, voetbal, jeu de boules, korfbal en judo en Vijfkamper Kelvin Hilgeholt gaf een drukbezochte clinic atletiek. Kelvin hoopt in Londen mee te doen dan de Olympysche Vijfkamp en kan zich sinds zaterdag verheugen in een flinke groei van het aantal supporters!

Kunst en Cultuur
Artomondo maakt prachtige kunst en iedereen kon aanschuiven om aan een mooi mozaïekkunstwerk te werken. Bij de Klup konden leuke beesten worden gemaakt of geborduurd.
Theater De Leeuwenkuil was aanwezig en verleidde veel bezoekers tot een vrolijk theaterspel over een fruitmand. Met Dance4You kon iedereen even heerlijk swingen. Dat alles natuurlijk op de muziek van DJ NO LIMIT.

Lekker…
De koks van Parolo en Potje van Otje zorgden voor heerlijke hapjes en drankjes (met dank aan AH de Vijfhoek voor de boodschappen!). Elke bezoeker kon proeven van de overheerlijke kookkunst.

Burgemeester
Burgemeester Andries Heidema kwam mee prokkelen. Tos (de vader van Otje, u weet wel van het Potje….) nam hem mee langs alle activiteiten. Hij sportte, proefde, mozaïekte en…  oefende als DJ. ‘Dit is geweldig’,  vond hij. ‘Zoveel mensen met en zonder beperking die leuke dingen doen samen, ik heb genoten hier. Ja,  ik kom volgend jaar graag terug!’

Regen
De weersvoorspellingen waren in eerste instantie niet heel gunstig, maar uiteindelijk vielen de eerste regendruppels pas toen alles al weer opgeruimd was. Dat hadden al die vrijwilligers die deze dag tot zo’n groot succes maakten vast verdiend…

Foto’s

Video

Video DSP atletiek clinic Kelvin Hilgeholt