Deventer Sportploeg doet mee met Deventer Actief!

DA posterOntdekken wat je leuk vindt door het te beleven. Dingen doen en erachter komen waar je goed in bent. Dat is het doel van Deventer Actief, voor alle inwoners van Deventer: met en zonder beperkingen. Op zaterdag 15 juni kan dat allemaal. Dan kunnen mensen met en zonder beperking ontdekken wat er in Deventer te doen is op het gebied van kunst & cultuur, sport & bewegen en gezond eten & drinken. Natuurlijk is de Deventer Sportploeg die dag ook goed vertegenwoordigd!

Deventer organisaties laten op vijf locaties in de wijk Keizerslanden zien wat ze in huis hebben. Het wordt een bruisend evenement waarbij veel te ontdekken valt. Deventer Actief valt samen met de 10e Nationale ScootMobielDag en het derde Nationale G Judo toernooi van Budo vereniging Deventer.

Judo
In sporthal De Kroon vindt van 11.00 tot 15.00 uur het derde Deventer G-judotoernooi plaats, georganiseerd door de Budovereniging. Er zijn al meer dan zestig aanmeldingen, en er komen er nog steeds bij!

IMG 6808Andere sporten
Jeu de boules (Jeu de Boulesvereniging de Vijfhoek), voetbal (SV Colmschate ’33), wielrennen (De Zwaluwen), tafeltennis Swift), doen mee aan het Sportcircuit, waar iedereen aan mee kan doen. SpecialDance4you (SVOD) kunt u op verschillende plekken bewonderen die dag. Voor zwemmen is dat wat lastig, maar daar kan je altijd op zaterdagmiddag komen kijken. Devinco heeft die dag zijn eigen Hennie Ebelerdag: alle leden van de vereniging hebben een sportieve dag op hun eigen korfbalveld.

Informatie Deventer Sportploeg
Voor mensen die meer willen weten van de Deventer Sportploeg: in de mobiele informatiestand – die alle locaties aandoet – staan mensen van de Deventer Sportploeg die op alle vragen een antwoord hebben.

Deventer Actief
IMG 6600Het initiatief voor Deventer Actief ontstond na de Prokkeldag van 2012. De Prokkeldag is al jaren een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Op die dag vinden in heel Nederland op lokaal niveau evenementen plaats. Ook Deventer kent al jaren verschillende initiatieven van afzonderlijke organisaties. In 2012 besloten Eagles4Deventer, stichting Fooruit, Onbeperkt Actief, Deventer Sportploeg en Parolo om in 2013 samen een dag te organiseren. De vijf organisaties vonden elkaar in de stuurgroep Deventer Actief en namen het initiatief om deze eerste Deventer Actief te organiseren. De activiteiten op 15 juni vormen het startschot voor een brede beweging komende jaren in Deventer. Een beweging waardoor activiteiten voor iedereen toegankelijk worden en inwoners en organisaties elkaar weten te vinden. Deventer Actief blijft ook na 15 juni ontdekken en meedoen.

Check de website voor voor het volledige programma en
volg Deventer Actief op Facebook