Deventer Sportploeg en de SDG’s
(Sustainable Global Goals)

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen.

Juist omdat de SDG’s niet alleen gelden voor ontwikkelingslanden, maar voor alle landen in de wereld, kunnen we ook hier in Nederland aan veel van de 17 doelen een bijdrage leveren. Bedrijven, organisaties, verenigingen: allemaal kunnen we er aan meedoen!
De Deventer Sportploeg levert aan acht van de duurzame ontwikkelingsdoelen een bijdrage. Wilt u weten hoe we dat doen? Kijk dan op deze pagina.

MAEX

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan je beide doen en ook nog eens samen met anderen. De Deventer Sportploeg is een van de initiatieven bij MAEX. Doordat MAEX met veel partners samenwerkt is het ook mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen voor je initiatief via de MAEX-impulsen.
MAEX kiest voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) als gemeenschappelijke taal en verbindende ambitie De ontwikkeling van de Social Handprint staat daarbij centraal. Waar je Footprint, je negatieve belasting op de wereld weergeeft, druk je met de Social Handprint je positieve bijdrage aan de werelddoelen uit, desgewenst in euro’s. De door MAEX ontwikkelde impact meetmethode gaat uit van de activiteiten van social initiatieven en ondernemingen. Welke waarde levert elke activiteit voor de samenleving? Een complexe ontwikkeling vanuit MAEX levert een eenvoudig toe te passen tool voor de gebruiker.

De Social Handprint

Als je je aansluit bij MAEX is het even een klus om alle informatie in te vullen en zo de juiste gegevens aan te leveren voor je eigen Social Handprint, maar daarna is het een kwestie van bijhouden. Een heel mooie manier om te kunnen laten zien wat jouw positieve bijdrage is aan de SDG’s. Stichting Deventer Sportploeg is ambassadeur van MAEX. Dat zijn we geworden omdat we er van overtuigd zijn dat MAEX een toegevoegde waarde heeft voor ons en onze doelen.
Meer weten over MAEX? Kijk dan hier.

Wij zijn trots op onze maatschappelijke waarde van € 130.000.

Gemeente Deventer

Ook voor de gemeente Deventer zijn de Global Goals belangrijk. Deventer heeft in 2020 de Global Goals prijs van de Vereniging Nederlandse Gemeenten International ontvangen als ‘Meest inspirerende gemeente’ in de categorie: ’Verbinder: Samenleving en bedrijfsleven.’ Deventer kreeg deze prijs omdat ze op innovatieve en impactvolle manier burgers, bedrijven en andere lokale partijen betrekt bij de implementatie van de Global Goals.
De Deventer Sportploeg is partner van de gemeente Deventer4GlobalGoals. Meer weten over wat Deventer doet rondom de Global Goals? Kijk dan hier.

Pagina’s: 1 2