Deventer Sportploeg gaat kleding passen op 14 maart

IMG 0073Woensdagavond 14 maart (van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur) vindt er een bijzondere gebeurtenis plaats bij Telstar: meer dan 100 man (ruim 70 sporters met een verstandelijke beperking en 30 begeleiders) gaan kleding passen! De nieuwe kleding die ze over drie maanden zullen dragen tijdens de Special Olympics in Den Bosch (1, 2 en 3 juni).

Het is altijd een hele happening en een drukte van belang. Want om voor zoveel mensen de juiste kleding te bestellen is een hele klus! Alle sporters moeten speciaal voor hun sport geschikte kleding hebben en natuurlijk ook allemaal een trainingspak, een tas en schoenen. We zijn dan ook heel blij dat Telstar zijn winkel hiervoor beschikbaar stelt.
Het kleding passen is voor de sporters het eerste officiële teken dat de Special Olympics 2012 wel heel dicht bij komen. De sporters verheugen zich erg op dit tweejaarlijks toernooi (en de begeleiders niet minder)!

Sponsoren
De hele ploeg in het nieuw steken is een dure aangelegenheid. Gelukkig is de Deventer Sportploeg er ook dit jaar weer in geslaagd voldoende sponsoren te vinden om een groot deel van de kleding te sponsoren. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee! De kleding is natuurlijk niet alleen voor de Special Olympics, maar zal de komende twee jaar weer veel gedragen worden.

Trainen
Met zes sporten (atletiek, judo tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen) doet de Deventer Sportploeg mee aan de Special Olympics. Alle 70 sporters zijn al flink aan het trainen, want natuurlijk willen ze allemaal met heel veel medailles en vaantjes naar huis komen.