Deventer Sportploeg gaat kleding passen op 19 maart

IMG 2079
Woensdagavond 19 maart (van 18.30 uur tot ongeveer 21.00 uur) vindt er een bijzondere gebeurtenis plaats bij Telstar: ruim 80 sporters met een verstandelijke beperking en zo’n 30 begeleiders) gaan kleding passen! De nieuwe kleding die ze over drie maanden zullen dragen tijdens de Special Olympics in Heerenveen (13, 14 en 15 juni).

Het is altijd een hele happening en een drukte van belang. Want om voor zoveel mensen de juiste kleding te bestellen is een hele klus! Alle sporters moeten speciaal voor hun sport geschikte kleding hebben en natuurlijk ook allemaal een trainingspak, een tas en schoenen. We zijn dan ook heel blij dat Telstar zijn winkel hiervoor beschikbaar stelt.
Het kleding passen is voor de sporters het eerste officiële teken dat de Special Olympics 2014 wel heel dicht bij komen. De sporters verheugen zich erg op dit tweejaarlijks toernooi (en de begeleiders niet minder)!

IMG 8625 IMG 2093

Financiën
De hele ploeg in het nieuw steken is een dure aangelegenheid. De sporters betalen allemaal een eigen bijdrage, omdat de Deventer Sportploeg het belangrijk vindt dat ze zelf ook een deel van de verantwoordelijkheid op zich nemen. Bovendien zijn ze met het kledingpakket de komende twee jaar voorzien van goede sportkleding.
Maar… de meeste mensen met een verstandelijke beperking hebben niet veel geld. Daarom is de Deventer Sportploeg nog steeds op zoek naar sponsoren. Onder andere met een geweldig leuke actie: iedereen die € 50 doneert krijgt als bedankje een paraplu met gouden logo! Maar ook door bijvoorbeeld mee te doen aan de actie Hart voor Salland, van de Rabobank.

Trainen
Met maar liefst acht verschillende sporten (atletiek, gymnastiek, judo, korfbal, tafeltennis, voetbal, wielrennen en zwemmen) doet de Deventer Sportploeg mee aan de Special Olympics 2014. Alle sporters zijn al flink aan het trainen, want natuurlijk willen ze allemaal met heel veel medailles en vaantjes naar huis komen.