Deventer Sportploeg helpt Deventer het Wereldrecord Koekhappen te halen!

Zo’n 50 sporters, ouders, begeleiders en familieleden van de Deventer Sportploeg hebben zondag 25 juni mee gedaan met het Wereldrecord Koekhappen. En met succes, want het oude record is compleet verpulverd. Ongeveer 2600 mensen hapten op de Brink mee en daarmee is het record een feit. Mits overigens Guinesss (u weet wel, van dat boek) de recordpoging ook goedkeurt, maar op die definitieve uitslag moet Deventer nog 15 weken wachten.

RSL 8497

RSL 8502 RSL 8543

Monica 143124Burgemeester Andries Heidema hapt op De Welle in een eerste stuk koek en via een lang lint door de binnenstad happen dan nog zo’n 600 mensen mee. Die tellen niet mee voor het record, want dat moet – volgens Guiness – op een overzichtelijke locatie plaatsvinden. Als de burgemeester én Joekie het Koekie een rondje om de Brink met alle koekhappers heeft gewandeld is het tijd voor het echte werk: 2600 deelnemers staan klaar om – met de handen op de rug – vijf minuten naar hun ronde plakje koek te happen. (Al weer volgens Guiness tellen vierkante stukken niet mee, de organisatie heeft de afgelopen dagen haar handen vol gehad met het rondsnijden van meer dan 3000 plakken koek….)

Allemaal winnaars!
Natuurlijk happen de deelnemers van de Deventer Sportploeg goed mee. En door de regenbuien die af en toe vallen laten ze zich niet afschrikken. Het is immers eens wat anders dan voetballen, zwemmen of fietsen. En zoals altijd vinden ze meedoen heel belangrijk, maar winnen willen ze ook wel! Dus dat record moet er komen. En dat lijkt dus ook te lukken!

RSL 8491 Monica 6

Sportcarrousel
De Sportcarrousel staat ook op de Brink. Voor en na het koekhappen kan iedereen daar een aantal sporten uitproberen. Leuk om eens te kijken welke sport er bij je past! Vooral veel kinderen hebben met plezier van de gelegenheid gebruik gemaakt!

Meer foto’s vindt u op Facebook.