Deventer Sportploeg is ambassadeur van MAEX

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan je beide doen en ook nog eens samen met anderen. De Deventer Sportploeg is een van de initiatieven bij MAEX én inmiddels ook ambassadeur van het platform.

De Deventer Sportploeg is ambassadeur geworden omdat we er van overtuigd zijn dat MAEX een toegevoegde waarde heeft voor ons en onze doelen. Doordat MAEX met veel partners samenwerkt is het ook mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen voor je initiatief via de MAEX-impulsen. Daar heeft de Deventer Sportploeg al een aantal keren gebruik van gemaakt.

afbeelding van Schuif tafeltennis

Social Handprint

MAEX ontwikkelde, met de Sustainable Development Goals (SDG’s) als basis, de Social Handprint. Waar je Footprint, je negatieve belasting op de wereld weergeeft, druk je met de Social Handprint je positieve bijdrage aan de werelddoelen uit, desgewenst in euro’s. Voor de Deventer Sportploeg is de Social Handprint van groot belang. Met deze handprint kunnen we laten zien wat de impact is van de inzet van al onze vrijwilligers.

Want zelf weten we dat we in de jaren van ons bestaan een grote bijdrage hebben geleverd aan het inclusief sporten in zijn geheel en het sporten voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking in het bijzonder, maar hoe laat je dat zien? Aan mogelijke sponsoren, aan de gemeente, aan onze partners. De Social Handprint laat dat op een heldere, duidelijke manier zien. En we zijn trots op de uitkomst!

Meer weten over MAEX en de DSP?? Kijk dan hier .