Deventer Sportploeg klaar voor Special Olympics 2012


IMG 8919Vrijdag 1 juni is het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiden, trainen, kleding passen en voorpret gaan sporters en trainers vrijdagmiddag om 13.00 uur op weg naar Den Bosch om mee te doen aan de Special Olympics.

In het weekend van 1, 2 en 3 juni doet de sportploeg met 70 sporters en zes verschillende sporten (judo, tafeltennis, zwemmen, atletiek, wielrennen en voetbal) mee aan de Special Olympics. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken van het trainen voor dit fantastische toernooi.

Nieuwe kleding
De sporters hebben allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg. Dat is wel geshowd tijdens de ploegpresentatie, maar zit nog in de nieuwe tassen, want pas als de ploeg vrijdagmiddag in Den Bosch is, mag al dat moois worden uitgepakt aan aangetrokken voor de ‘intocht van de atleten’ tijdens de openingsceremonie de Brabanthallen. Dat is altijd een van de hoogtepunten van het toernooi.

Medailles
Zaterdag zijn de divisiewedstrijden en zondag gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept.
Zondagavond rond een uur of acht hoopt de ploeg, met heel veel medailles terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg).
We hopen dat iedereen duimt voor de sporters dit weekend!