Deventer Sportploeg met ruim 50 sporters naar SORS Raalte

IMG 4563
Zaterdag 22 oktober vinden in Raalte de Special Olympics Regionale Spelen plaats in Raalte. Het is een regionale variant van de Nationale Special Olympics; sporten voor mensen met een verstandelijke beperking. De Deventer Sportploeg doet met ruim 50 sporters mee, in totaal zullen meer dan 400 atleten de strijd met elkaar aan gaan.

Om 07.15 uur vertrekt een grote bus vanaf het Piet van Donkplein (De Scheg) met sporters en begeleiders naar Raalte voor wat vast een heel sportieve dag wordt.

Gymnastiek, judo, tafeltennis, voetbal en zwemmen zijn de sporten die die dag worden beoefend en aan alle onderdelen doen sporters van de Deventer Sportploeg mee. De wedstrijden vinden plaats bij Sportcentrum Tijenraan en de sportvelden van Rohda Raalte.

Programma
Net als bij de nationale Special Olympics is er een openingsceremonie: van 09.15 tot 09.45 in Tijenraan. De politie brengt – in dit geval samen met ambassadeur Edwin Ophof en leerlingen van De Zonnehof – het Special Olympics vuur in een Torch Run naar de openingsceremonie in Tijenraan. Daar wordt het olympisch vuur ontstoken, de vlaggen gehesen en de eed afgelegd. En natuurlijk komen alle sporters op Olympische wijze Tijenraan binnen!
Om 10.15 uur beginnen de wedstrijden en die duren – inclusief de prijsuitreikingen – tot 17.15. Daarna volgt de sluitingsceremonie en een spetterende finale.

Deventer Sportploeg
Niet alleen voor de sporters, ook voor de organisatie van de Deventer Sportploeg is het een mooie voorbereiding op de nationale Special Olympics in Den Bosch in 2012, waar nog meer sporters naar toe gaan.
Sporters en begeleiders hebben heel erg veel zin in deze dag en natuurlijk hopen ze op veel medailles!