Deventer Sportploeg op de foto met burgemeester en wethouder

Sinds Andries Heidema burgemeester van Deventer is heeft hij elke editie van de Special Olympics bezocht om ‘zijn’ sporters aan te moedigen. Dit jaar moest hij verstek laten gaan vanwege ziekte. Dat vonden alle sporters en coaches, en zéker ook de ouders, natuurlijk heel jammer. Daarom gaan (bijna) alle sporters en coaches op een doordeweekse avond met hem en met sportwethouder Liesbeth Grijsen op de foto. In het mooie, nieuwe stadhuis.
RSL 5738
De foto levert een mooi plaatje op van één grote sportploeg. Allemaal sporters met een verstandelijke beperking die enorm veel plezier beleven aan het beoefenen van hun sport. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Want iedereen weet het wel: sporten is gezond voor iedereen en levert – behalve gezondheidswinst – ook veel sociale contacten op. Voor kinderen en volwassenen met een beperking is het echter niet altijd even makkelijk om een sport(vereniging) te vinden waar ze mee kunnen doen. Daarom heeft deze fotosessie ook een andere reden.
RSL 5689
Regio Salland

In de regio Salland groeit gelukkig het aantal sportverenigingen dat sport voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking aanbiedt gestaag. Maar hoe vind je die verenigingen? Sinds 2015 heeft elke sport(vereniging) een eigen ansichtkaart met daarop de gegevens van de sport én van de vereniging waar je – ook met een beperking – aan de sport mee kunt doen. Iedereen Actief, het initiatief dat zich beijvert om steeds meer mensen met een beperking, samen met mensen zonder beperking, aan het sporten te krijgen zorgt dat voor elke vereniging deze kaarten worden gemaakt.

RSL 5710 RSL 5715
Kaartendisplay met sportaanbod in het Stadhuis
Sporters Auke van Dijk en Georgino Pantelidis maken dan ook van deze gelegenheid gebruik om het display met kaarten officieel aan wethouder van sport Liesbeth Grijsen aan te bieden. ‘Deze kaarten verdienen een mooie plek in het Stadhuis’, vindt wethouder Liesbeth Grijsen. ‘Zodat ook mensen die nog niet weten dat ze op zoveel plekken in Deventer kunnen sporten, ook als je een beperking hebt, dat meteen kunnen zien. De burgemeester vindt het ook goed dat ze hier komen te staan!’ Ze kijkt nog even terug op de openingsavond van de Special Olympics in Nijmegen waar ze bij aanwezig was. ‘De binnenkomst van de sporters maakte echt indruk. En er was één sportploeg die er bovenuit sprong en dat was natuurlijk de Deventer Sportploeg. Ik ben heel trots op jullie!’
RSL 5722Samen één team!

Ook burgemeester Andries Heidema wil nog wel even iets kwijt: ‘Geweldig om in het stadhuis samen met alle sporters van de Deventer Sportploeg en wethouder Liesbeth Grijssen op de foto te komen! Samen één team!