Deventer Sportploeg: op naar de Achterhoek

De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen zijn (bijna) ingepakt. Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken zo’n 80 sporters en ruim 35 coaches naar de Achterhoek om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 8, 9 en 10 juni. De tachtig sporters doen mee aan zeven verschillende sporten: judo, tafeltennis, zwemmen, atletiek, wielrennen, skeeleren en voetbal.

Openingsceremonie

De sporters hebben allemaal kleding gepast en inmiddels is alles geleverd en bedrukt met het logo van de ploeg. Dat zal er weer heel mooi uitzien als alle sporters met hun coaches meedoen met de intocht der atleten in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Daar vindt de openingsceremonie plaats met het binnenbrengen van het olympisch vuur door de mannen en vrouwen van Torch Run, het ontsteken van het vuur, het afleggen van de eed en ook nog een optreden van Gerard Joling. Dat wordt één groot feest.

Partners

Veel ouders en familieleden bezoeken de openingsceremonie, maar ook een aantal belangrijke partners gaat vrijdagavond – tijdens de inmiddels bekende VIP-tour – mee naar Doetinchem. Zonder de steun van deze betrokken bedrijven en organisaties zou het aangepast sporten in Deventer en omgeving de afgelopen jaren niet zo’n grote vlucht hebben genomen. ‘We zijn heel blij met die steun’, legt voorzitter Kees van Hoof uit. ‘Want daardoor zijn er in Deventer al heel veel mogelijkheden voor sporters met een (verstandelijke) beperking, en doordat het hier zo goed gaat, rolt het langzamerhand uit door heel Overijssel. Met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben we een prachtige samenwerking voor de regio: daarmee bouwen we verder aan inclusief sporten voor sporters mét en zonder beperking.  De verlenging daarvan bekrachtigen we vrijdag 8 juni. Daarna vertrekken we naar Doetinchem om met zijn allen te genieten van de Openingsceremonie.’

Medailles

Na de openingsceremonie gaan sporters en coaches naar het Olympisch Dorp. Zaterdag volgen de divisiewedstrijden en zondag gaat het er echt om spannen! Dan kunnen de medailles worden binnengesleept. Zondagavond rond een uur of half negen hoopt de ploeg, met heel veel medailles, terug te zijn in Deventer (op de parkeerplaats van De Scheg). Duimt u met hen mee voor mooie, sportieve prestaties en mooi weer?