Deventer Sportploeg past kleding

Op 1, 2 en 3 juli vinden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen Nationale Special Olympics plaats. Met bijna 90 sporters en ruim 35 coaches in acht verschillende disciplines doet de Deventer Sportploeg mee aan dit toernooi. De werkgroep is al volop bezig met de voorbereidingen, de coördinatoren en coaches hebben afspraken gemaakt over wie er mee gaat en dus is het nu tijd voor het eerste officiële moment in dit Olympisch jaar: het passen van de kleding!  Dat gaat gebeuren op zondag 3 april van 12.00 tot 14.00 uur bij Sport 2000 Buitink.

Het is altijd een hele happening en een drukte van belang. Want om voor zoveel mensen de juiste kleding te bestellen is een hele klus. Alles moet worden gepast en lijsten met maten en de juiste namen moeten worden ingevuld. Daar zijn alle vrijwilligers en het personeel van de winkel wel een paar uurtjes zoet mee. Maar als dan straks op 1 juli de intocht van de atleten daar is in het stadion in Nijmegen, zien ze er ook allemaal spic en span uit: De Deventer Sportploeg staat dan mooi op de kaart!

IMG 3818 IMG 3807

Nieuwe kledingsponsor
Sinds dit jaar heeft de Deventer Sportploeg een nieuwe kledingsponsor: Sport 2000 Buitink. Voor het eerst gaat iedereen dan ook passen in de winkel op het Winkelcentrum Colmschate. ‘Deze groep mensen zie je graag sporten en ik ben blij dat ik daarbij kan helpen’, vertelt eigenaar John Buiting. ‘Het hele personeel vindt het leuk, en we staan zondag met open armen klaar om de sporters en begeleiders te ontvangen; we verheugen ons er echt op.!’

Sportcarrousel
Omdat niet alle sporters en coaches tegelijk kunnen passen én omdat de Deventer Sportploeg graag wil laten zien hoe groot het aanbod in Deventer is voor sporters met een beperking, wordt de Sportcarrousel opgezet. Van 12.00 tot 14.00 uur kan iedereen (dus ook familie, vrienden en belangstellenden) allerlei sporten uitproberen. De Sportcarrousel is een – inmiddels beproefd – middel om mensen met een beperking kennis te laten maken met verschillende sporten en ze de weg te wijzen naar de verenigingen in de Deventer die aangepast sporten aanbieden. Maar het is – op zo’n kledingpasdag – ook gewoon heel leuk voor iedereen om een of meer sporten uit te proberen.

IMG 3815 IMG 2651

Trainen
Het kleding passen is voor de sporters het eerste officiële teken dat de Special Olympics 2016 wel heel dicht bij komen. De sporters verheugen zich erg op dit tweejaarlijks toernooi (en de begeleiders niet minder)! Met maar liefst acht verschillende sporten (atletiek, judo, tafeltennis, voetbal, wielrennen, skeeleren, wandelen en zwemmen) doet de Deventer Sportploeg mee aan de Special Olympics 2016. Alle sporters zijn al flink aan het trainen, want natuurlijk willen ze allemaal met heel veel medailles en vaantjes naar huis komen.