Deventer Sportploeg steelt show bij Sportverkiezing Deventer

IMG 1865Alle sporthelden uit Deventer van 2012 zijn vrijdagavond 18 januari in de Deventer Schouwburg gehuldigd. Burgemeester Andries Heidema reikt de prijzen uit en Maarten Tip praat de avond aan elkaar. Beiden zijn lid van het Comité van aanbeveling van de Deventer Sportploeg, dus de aanwezige sporters van de DSP bevinden zich in goed gezelschap. Natuurlijk zijn er verschillende (sport)demonstraties, is ‘petje op-petje af’ vanwege de kou vervangen door ‘mutsje op-mutsje af’ en stelen de dansers van de Deventer Sportploeg deze avond echt de show!

094Tien dansers van SVOD (Special Dance4You) aangevuld met deelnemers van een groot aantal andere sporten die bij de Deventer Sportploeg actief zijn dansen een Flash Mob op de muziek van ‘Hallo Wereld’ (Kinderen voor Kinderen). Drie danscoaches van SVOD zijn twee donderdagavonden met de dansers druk aan het repeteren geweest om de Flash Mob onder de knie te krijgen. Het hoeft geen betoog dat alle sporters (en coaches) enthousiast zijn en heel veel inzet laten zien op deze avonden.

Generale repetitie
Vrijdagmiddag al om 17.30 uur moeten alle dansers zich melden. Via de artiesteningang (u weet wel, daar waar Frans Bauer ook altijd naar binnen gaat…) mogen ze de Deventer Schouwburg in voor de generale repetitie op het grote podium van de schouwburg. Dat is wel even wennen: zo’n groot podium en zo’n enorme zaal voor je neus! Toch lukte het uiteindelijk iedereen om zich goed te concentreren.

Optreden
Na de repetitie duurt het nog anderhalf uur IMG 1857voor ze aan de beurt zijn. Een aanslag op de zenuwen en hier en daar moet een traantje (van de spanning) worden gedroogd. Maar dan… mogen ze eindelijk laten zien waar ze zo hard voor geoefend hebben! Maarten Tip kondigt het optreden aan en het publiek klapt enthousiast met de muziek mee. Dat geeft de dansers genoeg energie om werkelijk de sterren van de hemel te dansen! Een daverend applaus is de beloning en alle dansers krijgen een mooie roos. Een aantal kan geen genoeg krijgen van het publiek en blijft handkusjes uitdelen…

Sporters van het jaar
NIMG 1835atuurlijk draait de avond uiteindelijk om de prestaties van de sporters in 2012. Sportvrouw, -man en –ploeg worden gehuldigd. Judoka Björn Commandeur is in de categorie Sporters met een beperking genomineerd. Hij wordt niet de sporter van het jaar, maar mag heel trots zijn op zijn nominatie. Sporters van de Deventer Sportploeg lopen mee met de huldiging van de kampioenen, want met meer dan 50 medailles tijdens de Special Olympics mag de ploeg zich toch wel in het rijtje sporters van het jaar 2012 van Deventer scharen!

Meer foto’s

Video