Deventer Sportploeg wandelt avond4daagse

Ook dit jaar doen veel sporters van de Deventer Sportploeg mee met de Deventer avond4daagse van 23 t/m 26 mei. Ditmaal de 72e editie! Ze lopen een afstand van 6 kilometer.
 MG 7962
Een aantal sporters loopt de hele vierdaagse mee, maar er is ook een groep die een of twee avonden meeloopt. Ook mensen met een verstandelijke beperking die niet sporten bij de DSP zijn van harte welkom om mee te wandelen! Natuurlijk zorgen vrijwilligers van de Deventer Sportploeg voor iets lekkers tijdens de rustpauzes.
 MG 7951

Special Olympics

Begin juli zijn Nijmegen en omgeving voor drie dagen het terrein van meer dan 2000 sporters met een verstandelijke beperking. Zij doen allemaal mee aan de Special Olympics Nederland. En Nijmegen zou Nijmegen niet zijn als wandelen er geen grote rol speelt. Voor het eerst wordt er dan ook namelijk gewandeld tijdens de Special Olympics, want naast de 18 toernooisporten is er ook de Wandel3daagse: een wandeling van drie dagen door Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

Mensen met een verstandelijke beperking die geen lid zijn van een sportvereniging, maar wel de sfeer willen proeven van de Nationale Spelen kunnen hieraan deelnemen. Maar ook (valide) debutanten op de Nijmeegse Vierdaagse kunnen de driedaagse gebruiken als warming-up voor de grote tocht. Er wordt gewandeld onder de bezielende leiding van marsleider en generaal buitendienst Peter van Uhm. Een uitgelezen kans voor de Deventer Sportploeg om mensen met een verstandelijke beperking die niet aan een van de andere sporten kunnen (of willen) meedoen, wel de gelegenheid te bieden om toch deel te kunnen uitmaken van dit geweldige toernooi. En dus traint een groepje wandelaars inmiddels met enige regelmaat in Deventer en omgeving om in juli de wandel3daagse in Nijmegen zonder blaren te kunnen uitlopen. Het hoeft geen betoog dat zij ook aan de Deventer versie meedoen: een mooier training is toch niet denkbaar!

 MG 7900
Inhalen op donderdagavond!
Er zijn vier verschillende startplaatsen, voor elke avond één. Maandagavond is dat Speeltuinvereniging ‘De Driehoek’ aan de Rielerweg, Dinsdag Gemeenschapshuis ‘De Kuip’ in Colmschate, woensdag Clubhuis FC RDC aan de Bredenhorst en donderdag Buurt- en Speeltuinvereniging ‘Wijk 16’ aan de Zutphenselaan. De wandelaars van de Deventer Sportploeg zijn te vinden bij de vlag van de DSP. De start is op maandag, dinsdag en woensdag om 18.30 uur en op donderdag om 19.00 uur. Die laatste avond lopen er natuurlijk ook muziekkorpsen mee. De wandelaars vinden het erg leuk als u ze donderdagavond komt inhalen op het Grote Kerkhof (om ongeveer 19.30 uur) tijdens het defilé voor de burgemeester.

 MG 8062
Alle deelnemers verheugen zich op een gezellige, sportieve week. Duimt u voor mooi weer?
En komt u ze inhalen?