Doe mee en ontdek jouw sport!

  MG 7880

Sporten. Het is gezond voor iedereen en levert – behalve gezondheidswinst – ook veel sociale contacten op. Voor kinderen en volwassenen met een beperking is het echter niet altijd even makkelijk om een sport(vereniging) te vinden waar ze mee kunnen doen. Op zaterdag 20 juni is iedereen – met én zonder beperking – welkom in De Scheg voor een spannende, sportieve dag in Olympische (dus Braziliaanse) sferen.

De afgelopen periode is er hard gewerkt om het aanbod van aangepast sporten in de regio Salland te vergroten en de verenigingen met elkaar te verbinden. Want regionale verbindingen maken het mogelijk dat meer sporters gebruik kunnen maken van het aanbod. Inmiddels zijn er in Salland maar liefst 14 verenigingen waar sporters met een beperking terecht kunnen. Bijna allemaal hebben ze een aanbod voor sporters met een verstandelijke beperking, maar een groeiend aantal biedt ook sporten aan voor sporters met een lichamelijk, visuele of auditieve beperking of een chronische ziekte. De grote kracht van de verenigingen is dat het aangepast sporten onderdeel uitmaakt van de reguliere activiteiten binnen de vereniging. De sporters sporten op hun eigen niveau, maar maken gewoon deel uit van de sportvereniging. Op 20 juni kan iedereen – groot en klein, met en zonder beperking – in een Olympische ambiance kennis maken met de verschillende takken van sport én met de verenigingen. De toegang is gratis en het belooft een gezellige, sportieve dag te worden!

Wethouder Raalte SC de Zonnehof

Olympisch programma
De scootmobielers trappen de dag af. Om tien uur geven zij het startsein voor hun jaarlijkse tocht door Deventer en omgeving. Om 12.00 uur begint het programma in De Scheg. Een aantal sporters dat droomt over deelname aan de Olympische Spelen, de Paralympics en de Special Olympics geven acte de présence en delen hun dromen met het publiek. Ook een aantal Sallandse wethouders is aanwezig. Eurosportcommentator Henk Jan Kerkhoff praat dit onderdeel van de dag aan elkaar, maar zal ook de aanwezige prominenten oproepen om een sportieve uitdaging aan te gaan met de aanwezige sporters!

IMG 7910

Sportcarrousel
Dat is meteen het startsein voor het volgende onderdeel van het programma. Want om een uur om één is het tijd voor alle aanwezigen om samen lekker te gaan bewegen. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee’ kunnen kinderen en volwassenen mét en zonder beperking kennis maken met allerlei sporten die worden aangeboden in Salland. Dat kan in de Sportcarrousel (waarin (bijna) alle aangepaste sporten die in Salland worden aangeboden kunnen worden uitgeprobeerd), maar ook in spannende, sportieve uitdagingen. Om 15.00 uur wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke cooling down en een gezonde snack.