Dynamic Tennis in Olst ook toegankelijk voor sporters met een beperking

Op een locatie (dichtbij) waar je werkt of waar je naar school gaat allerlei sporten uitproberen om te kijken welke sport bij jou past! Woensdag 18 januari zijn ruim twintig cliënten van Ygdrasil én een aantal supporters lekker aan het sporten. De Sportcarrousel staat speciaal voor hen in Sporthal De Lange Slag. En zij zijn de eersten die kunnen oefenen met Dynamic Tennis.

RSL 7261

Sporten is gezond. Niet alleen voor lijf en leden, maar ook vanwege de sociale contacten met anderen. Voor kinderen en volwassen met een (verstandelijke) beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt, is het niet altijd makkelijk om een sport(vereniging) te vinden die bij je past. De Sportcarrousel helpt daarbij een handje. De sporters kunnen deze middag niet alleen Dynamic Tennis, maar ook handbal, jeu de boules, judo, wielrennen, tafeltennis, gymnastiek, atletiek en voetbal uitproberen. Bijzonder is dat ook sporters met een beperking verschillende taken als vrijwilliger op zich nemen bij de Sportcarrousel. Een geweldige samenwerking van heel veel verenigingen en dat vindt ook wethouder Anton Bosch.

RSL 7293 RSL 7297

Startsein
De wethouder geeft om 13.30 uur de aftrap van deze sportieve middag. Samen met Marijke Bos (combinatiefunctionaris van ‘ut Huus voor Welzijn, Sport en Cultuur’) en Herman Derickx (Dynamic Tennis Olst) plaats hij de nieuwe kaart van Dynamic Tennis in de speciale display. In deze display zijn kaarten te vinden van alle verenigingen die aangepast sporten aanbieden. Makkelijk voor als je een leuke sport hebt gevonden en daar meer van wilt weten! Een aantal deelnemers geeft die middag al aan graag een vervolg te willen met een sport die ze leuk vinden. Nu maar hopen dat ze straks wekelijks bij een vereniging van hun keuze te vinden zijn!

RSL 7308 RSL 7349

Meer foto’s vindt op Flickr