Een leven lang bewegen in Overijssel

Veertien statenleden van de Provincie Overijssel hebben woensdag 6 december een bezoek gebracht aan de Salland Actief (en de Sportcarrousel) in Sporthal de Kroon in Deventer. Het bezoek maakte onderdeel uit van een werkbezoek Sociale Kwaliteit, georganiseerd door Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal. Thema van het werkbezoek is ‘Een leven lang bewegen in Overijssel’. Daar past Salland Actief natuurlijk prachtig in!

RSL 1290

Een deel van de gasten is in Zwolle opgehaald door de ‘Iedereen Actief’- bus. De rest kan plaatsnemen in een VIP-bus van TCR Tours, vaste partner van de Deventer Sportploeg. Onderweg én in Sporthal De Kroon wordt de catering verzorgd door René en Anouk van Volkshuis Deventer, een andere partner van de Deventer Sportploeg.RSL 1338

Iedereen Actief
RSL 1314In Sporthal de Kroon krijgen de gasten een aantal presentaties voorgeschoteld; over Sociale Kwaliteit (van de provincie), BAS en DOET (van Solis, voor mensen met geheugenproblemen en dementie) en daarna kunnen ze met eigen ogen een kijkje nemen bij SportActief – en activiteit van Sportbedrijf Deventer – waar vanmiddag schoolkinderen (van speciaal en passend onderwijs) uit Deventer volop gebruik maken van de Sportcarrousel. Oud-schaatsster Moniek Kleinsman (statenlid voor het CDA) laat zich de kans niet ontnemen om de kinderen een paar schaatstechnieken te leren op de schaatsplanken!

RSL 1289 RSL 1297

Inclusieve samenleving
Na Deventer bezoeken de statenleden een aantal projecten in het kader van Sociale Kwaliteit in Broekland. Aan het eind van de middag hebben de gasten informatie gehad over een groot aantal projecten die te maken hebben met de inclusieve samenleving én die een bijdrage hebben ontvangen uit de subsidiepot van de Provincie Overijssel. Regiocoach Iedereen Actief Kees van Hoof: ‘Ik ben de hele dag mee geweest en het was goed om met de statenleden in gesprek te gaan en te kunnen vertellen wat er in Deventer en Salland allemaal gebeurt op het gebied van aangepast sporten. Het enthousiasme van de sportende kinderen en de basisgedachte “Iedereen hoort erbij en doet mee” werd enorm gewaardeerd!’ Kees maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen de papieren versie van de Iedereen Actief-krant uit te reiken. Aan het eind van de dag is de subsidiekaart gelanceerd waar per gemeente de sociale projecten zichtbaar zijn.

RSL 1293 RSL 1329

Meer foto’s vindt u hier en op Facebook.