Eerste Ronde van Deventer voor G-renners een succes

IMG 8260
Zaterdag 8 september viel dan echt het doek voor het wielerparcours aan de Rielerenk. Na 40 jaar trouwe dienst is er afscheid genomen van het parcours. Vanaf volgende week wordt het nieuwe Sportpark Keizerslanden in gebruik genomen. Het afscheid is ingeluid met een primeur voor Deventer. Na de successen op de Special Olympics voor de G-wielrenners werd de eerste Ronde van Deventer voor wielrenners gehouden. Niet alleen uit Deventer, maar ook uit Brabant, Zeeland en Noord- en Zuid-Holland kwamen wielrenners met een verstandelijke beperking om met elkaar de strijd aan te gaan.


Om 10.30 uur was er een tijdrit over 1500 meter. Martijn Roest werd de winnaar, in een tijd van 2:06 minuten (43 km per uur!). Op de voet gevolgd door het tandemduo Sven en Perry Megens in 2:07 minuten.
IMG 8249Vervolgens was er de wegwedstrijd.  Al snel vormden zich twee groepen: een kopgroep van zes renners en een achtervolgende groep, bestaande uit Patrick Roskam, Hilbert Naberhuis en Irma Duyn. De achtervolgende groep bleef goed samenwerken tot de finish, maar in de kopgroep reden Martijn Roest en Sven en Perry Megens uiteindelijk zo hard weg dat de één na de andere renner de kopgroep moest laten gaan.

Deventer Clubkampioen
Uiteindelijk kwamen Sven en Perry als eerste over de meet. Dit hield in dat we in het combinatie klassement twee eerste plaatsen hadden.
Hilbert Naberhuis werd de eerste Deventer G-clubkampioen; Patrick Roskam legde beslag op de tweede plaats.