Eerste toernooi voor de korfballers

korfbal toernooi 10-11-12 103Ze zijn inmiddels ruim een jaar aan het trainen, hebben hun eerste wedstrijd in september gespeeld en zaterdag 10 november is het dan tijd voor het eerste echte toernooi. De Devinco korfballers reizen af naar Wageningen voor Veluwecup toernooi, dat dit jaar al voor de 14e keer wordt georganiseerd.

korfbal toernooi 10-11-12 006Er doen acht teams mee aan het toernooi. Drie wedstrijden speelt het team in de poule: en alle drie worden verloren. Klein beetje gebrek aan ervaring nog… Maar de wedstrijd om de 7e en 8e plaats weten de spelers te winnen!

korfbal toernooi 10-11-12 011Estafette
Vlak voor de lunch knutselen de deelnemers aan een tulp (het thema deze dag is Holland) die gebruikt wordt bij een spannend estafettespel. En bij dat spel laten de spelers zien dat het hen aan conditie en sportiviteit niet ontbreekt, want bij dit spel worden ze eerste!

 Leuke dag
korfbal toernooi 10-11-12 095Voor de meegereisde supporters, de begeleiding en de korfballers is het een vermoeiende dag. Maar vooral ook leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar gaan ze er in elk geval voor om de estafettebeker te verdedigen en te proberen iets hoger op de lijst te komen! Met een leuke groepsfoto, allemaal een medaille en een mooie beker van de estafette gaat het team terug korfbal toernooi 10-11-12 081naar Deventer!

Daniel en Jeffrey van de Burg hebben een mooi verslag geschreven van de dag.