Eindelijk! We mogen weer!

Woensdag 25 augustus is het eindelijk zover: Het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein staat in volle glorie bij Speeltuin de Driehoek. Maar liefst 150 kinderen komen er die middag lekker bewegen en sporten. En alle actieve (vrijwillige) medewerkers zijn blij dat we weer aan de slag mogen!

Onder het motto ‘Meedoen zonder drempels’ strijkt dit actieve plein de komende maanden neer op verschillende locaties in Deventer en omgeving. Bedoeling is dat kinderen, maar ook volwassenen kennis kunnen maken met verenigingen die een aanbod hebben op het gebied van sport, bewegen en cultuur; voor kinderen en volwassenen mét en zonder beperkingen.

Eerste keer

Het afgelopen jaar was een activiteit als deze niet mogelijk vanwege Corona. Deze woensdag is dan ook de eerste keer dat de medewerkers elkaar weer ontmoeten. De vrijwilligers die het plein opzetten, hand- en spandiensten verlenen bij het sporten én ook alles weer opruimen en inpakken hebben allemaal een beperking. ‘Maar ze zijn er altijd en verzetten bergen werk’, vertelt regiocoach Kees van Hoof. ‘Het zijn echte ambassadeurs van Iedereen Actief. En ze zijn vandaag zó blij dat ze weer aan de slag kunnen, ze hebben elkaar en het lekker samen bezig zijn enorm gemist.’

Grote opkomst

De opkomst op deze zonnige middag is groot, zo’n 150 kinderen uit de buurt komen lekker bewegen. Veel ouders zijn meegekomen om een kijkje te nemen. ‘Ik heb veel vragen gehad van ouders’, legt Kees uit. ‘Zo was er een moeder met een zoontje dat slecht ziet. Ik hoop dat ze door deze middag nu de ingang gaat vinden om ook voor hem een fijne sportvereniging te vinden. Want dat is de bedoeling bij Iedereen Actief: dat iedereen, met of zonder beperking, een fijne vereniging vindt, waar je welkom bent én je welkom voelt! Meedoen zonder drempels dus.’

Meer informatie

Wil uw organisatie, wijk- of sportvereniging ook een keer uitpakken met het Sport, Beweeg- en Cultuurplein? Neem dan contact op, dan kunnen we samen de mogelijkheden inventariseren.
Ben je sportief aangelegd en wil je een leuke vrijwilligersklus bij het Sport, Beweeg- en Cultuurplein? Dan ben je van harte welkom. Stuur in beide gevallen een mailtje.
In dit filmpje een korte impressie van de middag.