En de winnaar is… De Deventer Sportploeg!

IMG 7015

Donderdagavond 27 november: een volle zaal in de Deventer Schouwburg. Het is de Dag van de Waardering en daarmee de dag van de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen van 2014. Gemeente Deventer en de Vrijwilligers Centrale Deventer zetten op deze manier de 30.000 (!) vrijwilligers die in Deventer actief zijn in het zonnetje. De ruim 120 vrijwilligers van de negen sportverenigingen die op dit moment betrokken zijn bij de Deventer Sportploeg mag zich winnaar noemen in de categorie Sport en Recreatie.

Rob de Jong (VCD) en Kirsten Kamphuis (Gemeente Deventer), praten de avond aan elkaar. Een aantrekkelijk programma, met diverse optredens, wordt afgewisseld met het uitreiken van de prijzen in de verschillende categorieën.
De prijzen worden uitgereikt door wethouder Jan Jaap Kolkman. ‘Deventer heeft 100.000 inwoners en daarvan doen er 30.000 op een of andere manier vrijwilligerswerk. Deze avond is een ode aan al die mensen en dus zeg ik: “30.000 maal dank!”.

IMG 7008

Genomineerd
Samen met Honk- en Softbalvereniging The Eagles en rugbyvereniging The Pickwick Players is de Deventer Sportploeg genomineerd voor de Vrijwilligersprijs in de categorie Sport en Recreatie. Als vertegenwoordigers van deze verenigingen op het podium staan maakt de wethouder de winnaar bekend. ‘Natuurlijk verdienen al deze verenigingen de prijs. Maar om deze grote groep vrijwilligers konden we niet heen!’ licht hij de keuze van de jury toe. En de winnaar is…. de Deventer Sportploeg!

IMG 6967

Trots
Daar zijn ‘we’ als Deventer Sportploeg natuurlijk heel trots op! Maar vooral zijn we trots op het feit dat elke week meer dan 250 kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij de negen verenigingen (SVOD, Budo Vereniging Deventer, Devinco, Sportief Oost Nederland, TTV Swift, SV Colmschate ’33, DRV DE Zwaluwen, De Klup Deventer) kunnen sporten. Want dat kan alleen dankzij de tomeloze inzet van al die coaches en trainers. De Vrijwilligersprijs is dan ook voor hen! Met heel veel dank!

IMG 6948 IMG 6936 

Hier staan de foto’s.