Erehaag voor wandelaars 75e Avond4daagse

Van 13 t/m 16 mei is voor de 75e keer de Avond4daagse georganiseerd en natuurlijk liep een grote groep sporters van de Deventer Sportploeg mee! Wandelen is immers een gezonde, sportieve bezigheid en de Avond4daagse is een gezellig hoogtepunt in het jaar. Om wandelaars en organisatie in het zonnetje te zetten vormden sporters, vrijwilligers en raadsleden van de gemeente op donderdagavond 16 mei een erehaag.

De Wandel4daagse is een van de grootste beweegevenementen van Deventer. Dat bracht de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief op het idee om – met sporters en vrijwilligers van de Deventer Sportploeg die niet meelopen (niet iedereen is in staat om zes kilometer te wandelen), een aantal gemeenteraadsleden, leden van scootmobielvereniging De Stokvisrijders én Fooruit  – alle wandelaars te onthalen met een erehaag! Die erehaag stond de laatste avond op de Brink. Daarmee hebben ze samen laten wij als sporters (al dan niet met een beperking) en vrijwilligers zien hoe belangrijk wij het evenement vinden voor Deventer!

Lekker veel lawaai

Alle deelnemers kregen een informatieve wandelklapper. Leuk omdat er heel veel info over wandelen en bewegen (Happy Life) op te vinden is, maar zeker ook omdat er met de klapper flink wat lawaai gemaakt kon worden. Op het Grote Kerkhof, waar traditioneel de burgemeester de wandelaars staat op te wachten, kon men de wandelaars dan ook van verre horen aankomen!

Deventer Sportploeg

Zo’n zestig sporters en begeleiders liepen mee namens de Deventer Sportploeg. Elk jaar genieten zij heel erg van het meedoen aan dit gezellige evenement. En natuurlijk ontvingen zij op de Brink allemaal een bloemetje!

In Deventer sporten we inclusief!

Iedereen Actief zet zich in voor een inclusief sportklimaat in Deventer e.o. Een gemeente waar iedereen kan sporten, ongeacht zijn of haar beperking of ziekte. Wandelen is een sport die voor veel mensen toegankelijk is en daarom is het zo belangrijk om te laten zien dat een evenement als de Avond4daagse gewaardeerd wordt. De Wandelklapper is gemaakt op initiatief van Iedereen Actief, Happy Life en de Avond4daagse-commissie. Ze zijn gevouwen door deelnemers van Matchpoint, een samenwerking tussen speciaal en praktijkonderwijs. Zo betrekken we ook niet-wandelaars bij de inclusieve samenleving die we in Deventer graag willen zijn.

Meer foto’s (ook van de wandelingen op maandag en dinsdag) vindt u op Facebook.