G-voetbal SV Colmschate ’33 genomineerd voor Roos van Elisabeth

IMG 2935De sporters die sporten bij verenigingen die zijn aangesloten bij de Deventer Sportploeg hebben meestal een verstandelijke beperking. Maar er zijn ook sporters met een psychiatrisch probleem die bij de verenigingen een fijne plek vinden om te sporten. Want ook voor hen is het vaak moeilijk, zo niet onmogelijk, om in een regulier team mee te draaien. Een aantal van hen voetbalt al jaren met heel veel plezier bij SV Colmschate ’33. Een van de ouders heeft dit G-team voorgedragen voor de ‘Roos van Elisabeth’.

De ‘Roos van Elisabeth’ is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door het Elisabethfonds. Dat fonds ondersteunt de bevordering van de re-integratie van (ex-)psychiatrische patiënten in de maatschappij. Het Elisabethfonds verleent steun aan mensen in de Provincie Overijssel. De ‘Roos van Elisabeth’ bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van € 500. De prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die:

  • op professionele basis heeft bijgedragen aan de re-integratie van de doelgroep;
  • zich op vrijwillige basis succesvol heeft ingespannen voor de maatschappelijke integratie van (ex-)psychiatrische patiënten;
  • zich bijzonder heeft ingezet op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jeugdigen.

Genomineerd
Inmiddels is bekend geworden dat het G-team tot de genomineerden behoort. Op 19 november wordt bekendgemaakt wie de prijs gewonnen heeft. Maar op de nominatie zijn we natuurlijk ook heel trots! 

IMG 9605