G-voetballers op bezoek bij Ajax!

DSCN0411
Op 1 april  organiseerde AEGON, als partner van het Fonds Gehandicaptensport, speciaal voor zes G-voetbalelftallen een unieke voetbalclinic. Deze vond plaats op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, onder leiding van bekende Ajax-jeugdtrainers zoals Brian Roy en Heini Otto. Op uitnodiging van Special Olympics Nederland gingen 12 voetballers van SV Colmschate’33/DeventerSportploeg en 24 supporters naar Amsterdam.

’s Morgens om 8 uur vertrok de bus vanaf het complex van SV Colmschate’33. De voetballers, in de leeftijd van 9 tot en met 16 jaar, hadden er enorm veel zin in. Spannend was het toch ook wel, een aantal had de nacht ervoor niet zo goed geslapen. Aangekomen op het mooie trainingscomplex van AJAX werden ze ontvangen met drinken en wat lekkers. Na een aantal toespraken werd de groep aan de trainer voorgesteld om vervolgens samen naar de kleedkamer te gaan. Iedereen kreeg een mooi T-shirt .

Clinics
DSCN0459De clinic bestond uit zes  trainingsoefeningen die vol enthousiasme door iedereen werden meegedaan. Een aantal van de toppers is  geïnterviewd door SBS 6, (uitgezonden  in de late editie van Hart van Nederland op zondagavond). Aan de clinic was een wedstrijd verbonden. Het elftal dat , volgens de trainers, de oefeningen het beste uitvoerde mocht in de rust van AJAX – Heracles  shoot outs nemen op het hoofdveld van AJAX. Die werd gewonnen door de voetballers  van KDO de Kwakel.

Lunch
Na afloop van de clinics kregen de sporters een lunch aangeboden  in de spelerslounge van de Toekomst. Heel bijzonder,  want normaal gesproken mogen hier alleen de spelers en technische staf van AJAX A1 komen. Soep, broodjes, kroketten en allerlei ander lekkers , het kon niet op.

DSCN0523Ajax-Heracles
Om 13.30 uur vertrokken iedereen naar de Amsterdam Arena om de wedstrijd AJAX – Heracles te bekijken. Spannend, want een heleboel van onze talenten waren nog nooit in een  echt stadion geweest. En voor heel veel is AJAX hun favoriete club. Het werd een waar voetbalfestijn, AJAX won immers met maar liefst  6 – 0.

Moe
Moe maar zeer voldaan, arriveerde de bus  om 18.30 uur weer op de parkeerplaats van SV Colmschate’33. Wat een geweldige dag!

DSCN0531