Gezellige dag op Mode- en Beautydag WC Colmschate

Het weer zat niet echt mee op zondag 29 september, maar uiteindelijk was het in de middag toch redelijk droog. Fijn voor alle winkeliers, organisaties en vrijwilligers die al weken druk waren met de voorbereidingen. Ook Iedereen Actief was die middag aanwezig.

‘Een flink aantal kinderen heeft lekker gebruik gemaakt van de sportmogelijkheden bij de Sportcarrousel’, vertelt regiocoach Kees van Hoof. ‘En we hebben veel mensen in de bus mogen ontvangen. Dat is fijn, want zo hebben we veel kunnen vertellen over de mogelijkheden om inclusief te kunnen sporten in Deventer en de wijde omgeving.’ Er was veel te beleven op het winkelcentrum deze middag, dus ondanks het feit dat de weergoden niet heel erg meewerkten, was het toch een geslaagde middag.

Supporterscampagne

Veel sporters met een beperking hebben een droom: zij willen de beste zijn in wat ze doen. Soms neemt die droom Olympische vormen aan en doen ze enorm hun best om te mogen deelnemen aan de Special Olympics (voor sporters met een verstandelijke beperking) of aan de Paralympics (voor sporters met lichamelijk, visuele of auditieve beperking). Om die dromen te verwezenlijken is (veel) geld nodig. Deze zondag is dan ook gebruikt voor de aftrap van de Supporterscampagne: sporters gaan op zoek naar supporters die hen met een bedrag van € 50 per jaar willen ondersteunen. ‘We hebben veel geld nodig om het inclusief sporten in Salland te realiseren’, legt Kees uit. ‘Daarvoor benaderen we bedrijven en organisaties om partner te worden, maar ook ouders, vrienden of mensen die de sporters een warm hart toedragen kunnen ons helpen. Zij kunnen supporter worden voor € 50 per jaar. We hopen natuurlijk dat veel mensen dat gaan doen! Voor ons is dit een uitgelezen gelegenheid om de campagne vast onder de aandacht te brengen.’

Meedoen?

Over de supporterscampagne hoort u binnenkort uitgebreider, maar wilt u meedoen? Dat kan via deze link.