Gezelligheid troef bij ‘Samen wandelen’

Eén marsleider, vijf wandelcoaches, een leuke hond (Bram!) en maar liefst 21 deelnemers lopen mee met de eerste wandeling van Samen wandelen op zondag 29 januari. In de omgeving van Brinkgreven, het Overijssels kanaal en de Douwelerkolk leggen de wandelaars zo’n vijf kilometer af. Gezond en vooral ook gezellig, want er worden heel wat verhalen uitgewisseld tijdens het lopen!

Monica 1 5

De start is deze keer bij TTV Swift. Daar kunnen de wandelaars zich inschrijven en krijgen ze een stappenkaart. Vier keer een stempel op deze kaart en ze mogen in mei gratis meedoen met de Avond4daagse. Een hesje aan voor de veiligheid en wandelen maar.

Monica 3524 Monica 3526 Monica 3528 Monica 3529

Gezellig
Monica 3534Onderweg hoor je nog eens wat. Want het voordeel van wandelen is dat je er prima bij kunt praten. Een wandelaar vertelt hoe blij hij wordt van de geiten die hij verzorgt op de kinderboerderij waar hij werkt. Een ander heeft grootse plannen: hij wil – samen met een buddy – meedoen met de Nijmeegse Vierdaagse en zich laten sponsoren voor KWF, omdat zijn opa is overleden aan kanker. Opa liep altijd de Vierdaagse, dus dat dat wil hij ook graag doen. En natuurlijk is het geweldig om in je eigen omgeving langs zulke mooie plekjes te lopen.

Bram
De wandelaars die in Nijmegen meegelopen hebben waren niet verbaasd dat er een hond meegaat. Marsleider van Uhm had immers ook zijn (hulp)hond in opleiding mee tijdens de wandelingen? Het hoort er een beetje bij. Bram, de hond van Rie Flach (NSGK) moet nog leren dat mensen hem leuk vinden: een vorig baasje heeft hem niet zo netjes behandeld. Hond én wandelaars genieten van elkaars gezelschap.

Monica 3557 Monica 3567

Volgende wandeling
Zondag 19 februari is de volgende wandeling. Start bij SV Colmschate ’33, vanaf 09.45 uur ben je welkom en om 10.00 uur begint de wandeling. Een nieuwe omgeving, dus weer een andere, mooie route, met dank aan Chris Wolvenne, die als marsleider de routes uitzet.
Wandel je mee?