Goed toernooi voor g-judoka’s in Venray

Leonique

Zaterdag 21 november is het zover; het eerste g-judotoernooi van dit seizoen voor de judoka’s van Budovereniging Deventer; een internationaal toernooi met maar liefst 230 deelnemers.

Dat aantal is zo groot, omdat ’s morgens het Open Nederlands Kampioenschap wordt gehouden. Daar doen alleen judoka’s van niveau 1 en 2 mee. De vijf Deventer judoka’s doen mee op niveau 3, 4 of 5 en hebben dan ook ’s middags hun wedstrijden.

Rico Roters en Koen Groothedde verliezen allebei maar één partij. Koen verliest zijn eerste partij op een scheidsrechterbeslissing. De tegenstander uit Schotland heeft volgens de scheidsrechter iets meer aangevallen en krijgt dan het punt. Rico komt in een houdgreep te liggen, waar hij niet meer uit komt. Allebei winnen ze een zilveren medaille. Björn Commandeur, Alex Brinkhof en Leonique Smalbruggen moeten genoegen nemen met de derde plaats. Allemaal hebben zij zich prima ingezet!

rico

Belangstelling?
Is G-judo iets voor uw zoon of dochter? Kom dan op woensdag eens kijken bij een les! Dat kan elke woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 in de Scheg.