Goud voor Koen Groothedde

foto

Een mooi toernooi was het: de achtste Open Midden Nederlandse Kampioenschappen in Ede. Een prachtige gouden medaille voor Koen Groothedde, zilver voor Bjorn Commandeur en een prima derde plek voor de vijf andere judoka’s van Budo Vereniging Deventer.

Koen behaalde zijn eerste plaats in zijn laatste wedstrijd met een mooie ippon, de maximale score.  Hij draaide een ‘dubbele poule’ en kwam dus al zijn tegenstanders twee keer tegen. De eerste wedstrijd verloor hij op beslissing van de scheidsrechter, de tweede wedstrijd won hij. Zijn derde wedstrijd moest hij weer tegen de degene waar hij eerst van verloren had. Hij wist nu met een mooie score te winnen van deze tegenstander. Zijn laatste wedstrijd won hij met een mooie ippon, de maximale score.

Zilver en brons

Bjorn Commandeur behaalde zilver in zijn klasse, een prima prestatie. Hoewel hij niet al zijn wedstrijden wist te winnen, blijft er vooruitgang te zien en won hij voldoende partijen om de tweede plaats te behalen.

Karen Wieringa, Peter Horstede, Louis Krechting, Thijs Venneman en Qian Schiphorst behaalden allemaal een derde plaats. Voor Karen was deze dag helemaal speciaal; zij was jarig. Bij de prijsuitreiking is er natuurlijk voor haar gezongen.

Wokken

Familie, judoka’s,  coaches en trainer Gerben Koops besloten de dag met gezellig samen wokken in Ede.