Goud, zilver en brons voor Deventer judoka’s

image 00001Budo Vereniging Deventer is met maar liefst acht judoka’s goed vertegenwoordigd op het G-judotoernooi in Ede op 16 februari. Dat is aan het resultaat te zien, zes bronzen, een zilveren en een gouden medaille gaan mee terug naar Deventer.

 

image 00003Bij aankomst staat de judoka’s een verrassing te wachten: ze moeten allemaal op de weegschaal. Bij reguliere judotoernooien heel gebruikelijk, bij het G-judo vaak alleen in de hogere categorieën. Dat het geen overbodige maatregel is blijkt als er grote afwijkingen (soms tot wel 15 kilo) blijken te zitten in het door de verenigingen opgegeven gewicht en het werkelijke gewicht. Daardoor moeten er nieuwe indelingen worden gemaakt.

 


Kleine pouls

image 00007Er zijn niet heel veel deelnemers in Ede, dat betekent dat de pouls vrij klein zijn en de judoka’s vaak twee keer tegen elkaar strijden. Soms is er zelfs maar een tegenstander in de juiste klasse. Het maakte de wedstrijden er niet minder spannend om.

Voor het eerst
Voor Kris Timmerman is het een extra spannende dag; hij doet voor het eerst mee aan een judotoernooi. Hij laat zich nog redelijk makkelijk op de grond leggen, maar eenmaal op de grond is hij beresterk. Het lukt hem niet om een wedstrijd te winnen, maar het is een prima ervaring voor de judoka.

Vier keer ippon
image 00009Qian Schiphorst laat wel een heel bijzondere indruk na: al zijn vier wedstrijden weet hij te winnen met een ippon (de hoogste score en meteen het einde van de wedstrijd).

Medailles
Bjorn, Joey, Peter, Kris, Karen en Thijs behalen allemaal een eervolle bronzen plak, Koen mag het zilver mee naar huis nemen en Qian kan de gouden medaille natuurlijk niet ontgaan met zo’n mooie score!