Het heeft Zijne Majesteit behaagd…

Meer dan veertig jaar is ze zwemcoach (bij De Klup) voor kinderen die moeite hebben met het behalen van zwemdiploma’s. Honderden kinderen – die geen baat hebben bij de reguliere zwemlessen – hebben mede dankzij haar leren zwemmen. Bovendien is ze sinds 2000 coach bij de Deventer Special Olympics Zwemploeg en staat daarmee aan de basis van heel veel behaalde medailles. Redenen genoeg om op vrijdag 26 april Joke Wessels een koninklijke onderscheiding op te spelden!

De Klup zou op vrijdag 26 april voor het eerst een vrijwilligersprijs uitreiken en daarvoor zijn alle coaches en vrijwilligers uitgenodigd, en natuurlijk ook Joke. Want ja, je moet wel een reden verzinnen om iemand op deze dag het huis uit te krijgen! Het is dan ook een grote verrassing als ze vrijdagmorgen uiteindelijk via het Stadhuis in de Lebuinuskerk terecht komt en het langzaamaan doordringt dat ze een van de gelukkigen is die deze dag koninklijk worden onderscheiden.

‘Ze was heel verrast dat het allemaal achter haar rug om geregeld was, lacht Edith Gruyl, voorzitter van De Klup. ‘Samen met haar schoondochter Sandra is het ons gelukt om het een echte verrassing te laten zijn.’

Tijdens een drukbezochte ‘lintjesregen’ krijgt ook Joke de onderscheiding opgespeld van burgemeester Ron König, de nieuwe burgemeester van Deventer. Als ze – na een gezellige bijeenkomst in de grote kerk – thuiskomt, zit het huis vol met familie, vrienden en buren en gaat het feest nog even door!

Trots

Namens De Klup en natuurlijk namens alle coaches, vrijwilligers, werkgroepleden én sporters van de Deventer Sportploeg willen we Joke van harte feliciteren. Joke, we zijn hartstikke trots op je!

Meer foto’s vindt u op onze Facebookpagina.