‘Het is een feestje met die sporters!’

In het weekend van 14, 15 en 16 juni worden de Special Olympics gehouden in Tilburg en Breda. Het is het grootste tweejaarlijkse sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Ruim tachtig sporters en hun coaches reizen in dat weekend af naar Brabant: allemaal gestoken in gloednieuwe kleding! Die kleding is op vrijdag 5 en vrijdag 12 april gepast bij Sport 2000 Buitink op Winkelcentrum Colmschate. En dat is een drukke, maar heel gezellige boel.

Bedrijfsleider Rob Peters en zijn collega Glenn Breider zijn er die twee vrijdagavonden maar druk mee. Want alle sporters en coaches moeten naast een trainingspak, korte broek en polo ook nog schoenen passen. Gelukkig krijgen de heren daarbij hulp van de werkgroep-leden van de Deventer Sportploeg! Alle maten worden genoteerd zodat straks elke sporter kleding op maat heeft.

Vierde keer

Het is de vierde keer dat Sport 2000 Buitink, de bekende sportzaak die inmiddels al zo’n dertig jaar is gevestigd op het winkelcentrum (en al ruim vijftig jaar in Deventer), haar deuren speciaal opent voor de Deventer Sportploeg. De kleding is van Stanno, een gerenommeerd Deventer sportkledingmerk. ‘Het is echt een feestje met die sporters’, lacht Rob. ‘Hier doen we met plezier twee avonden de winkel voor open; dit is geen werk, maar gewoon leuk om te doen! De sfeer is prima, iedereen is blij.’
De hoofdvestiging van Sport 2000 Buitink bevindt zich in Twello. ‘De eigenaar van de zaak vindt het ook belangrijk dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen’, aldus Rob. ‘Dan is iets moois doen voor deze bijzondere groep natuurlijk een uitgelezen kans!’

Druk

Als alle maten zijn genoteerd en doorgegeven wordt de kleding besteld. Daarna is het tijd voor het bedrukken en dan komt er nog een grote klus aan voor een aantal werkgroepleden. Want dan moet elk kledingstuk worden voorzien van de juiste naam en wordt voor elke sporter en coach een tas ingepakt met een complete set, ook voor de feestavond van de Special Olympics. Daar zijn we nog wel even druk mee!

Openingsceremonie

De Deventer sporters doen in juni mee aan judo, inline skaten, tafeltennis, voetbal, wielrennen, dansen en zwemmen. De sporters beoefenen hun sport allemaal bij eigen verenigingen. Tijdens de openingsceremonie van de Special Olympics presenteren de sporters zich als één grote Deventer Sportploeg. Dat wordt zeker weer een kippenvelmoment!